Mørkokte svinekjaker i rødvinssaus med ovnsbakte rotgrønnsaker og knuste persillepoteter
30-45
Glutenfri
Laktosefri

Mørkokte svinekjaker i rødvinssaus med ovnsbakte rotgrønnsaker og knuste persillepoteter

Ingredienser

Allergener
  • Melk

Basisvarer

  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Knuste persillepoteter

poteter
Poteter
350 g
bladpersille
Bladpersille
½ bunt
Smør (Melk)
1 ss

Ovnsbakte rotgrønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
kålrot
Kålrot
300 g
rødløk
Rødløk
1 stk

Mørkokte svinekjaker i rødvinssaus

svinekjaker
Svinekjaker
350 g
rødvinssaus
Rødvinssaus (Melk)
1 pakke

Tilbehør

bladpersille
Bladpersille
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 604 kcal
  • Fett 24 g
  • Karbohydrater 52 g
  • Protein 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ønsker å lage potetmos istedenfor, så kan spe på med 1–2 dl melk i kjelen med de ferdigkokte potetene, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Knuste persillepoteter: Del potetene i to. Kok potetene i usaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
  3. Ovnsbakte rotgrønnsaker: Skrell gulrøttene, kålroten og rødløken, og kutt dem i jevnstore biter. 
  4. Ovnsbakte rotgrønnsaker, fortsettelseFordel rotgrønnsakene og løken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomstekte. Vend om på grønnsakene en gang underveis i stekingen. 
  5. Mørkokte svinekjaker i rødvinssausHa svinekjakene, kraften fra pakken og rødvinssausen i en kjele, og kok opp under lokk. La det hele trekke på lav varme i omtrent 15 minutter. Smak til med salt og pepper. 
  6. Knuste persillepoteter, fortsettelse: Skyll, tørk og grovhakk persillen. Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Smak til med salt og pepper, og vend inn halvparten av persillen. 
  7. Tilbehør: Strø resten av persillen over retten ved servering.