Casoullet med ovnsbakte kyllinglår, belugalinser og sorte bønner
Glutenfri
Laktosefri

Casoullet med ovnsbakte kyllinglår, belugalinser og sorte bønner

3.76 (79)
Under 45 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk
    ·
  • Soya
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
  • vann
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Red rub-krydder
1 pakke
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Olje
1 ss
Sjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Gulrot
1 stk
Cherrytomater
1 pakke
Persille
1 pakke
Svarte bønner
1 pakke
Belugalinser
125 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
2 dl
Smør
2 ss
(Melk)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
740 kcal
Fett:
32 g
Karbohydrater:
52 g
Protein:
61 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland gjerne inn et par spiseskjeer med meierismør i cassouleten før servering.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
 Ha kyllingen på et stekebrett med bakepapir. Vend inn red rub-krydderet, 1 ss soyasaus og 1 ss olje, og stek kyllingen i ovnen i omtrent 20 minutter.
 Finhakk sjalottløken og hvitløken. Skrell selleriroten og gulroten, og kutt dem i små terninger. Skjær et kryss i hver cherrytomat. Finhakk persillebladene og stilkene hver for seg. Skyll de sorte bønnene.
 Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og smelt 2 ss smør. Ha i sjalottløken og hvitløken, og stek det i omtrent 4 minutter, til løken er blank. Ha i persillestilkene, selleriroten og gulroten. Stek videre under lokk i 3–4 minutter, før du rører godt om. Tilsett cherrytomatene, og ha på lokket igjen. Stek videre i 3–4 minutter, før du rører godt om.
 Tilsett belugalinsene, grønnsaksbuljongen og 2 dl vann. Skjær kyllingen i mindre biter. La det hele koke i omtrent 10 minutter, og vend inn den finhakkede persillen, bønnene og kyllingen. Tilsett gjerne stekesjyen fra kyllingen. Rør godt, og la det hele småkoke i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!