Glutenfri
Laktosefri
Casoullet med ovnsbakte kyllinglår, belugalinser og sorte bønner
3.76 (79)
Under 45 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Melk·
- Soya·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
- vann
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Red rub-krydder
1 pakke
Soyasaus
1 ss
Olje
1 ss
Sjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Sellerirot
300 g
Gulrot
1 stk
Cherrytomater
1 pakke
Persille
1 pakke
Svarte bønner
1 pakke
Belugalinser
125 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
2 dl
Smør
2 ss
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 740 kcal
- Fett:
- 32 g
- Karbohydrater:
- 52 g
- Protein:
- 61 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland gjerne inn et par spiseskjeer med meierismør i cassouleten før servering.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Ha kyllingen på et stekebrett med bakepapir. Vend inn red rub-krydderet, 1 ss soyasaus og 1 ss olje, og stek kyllingen i ovnen i omtrent 20 minutter.
Finhakk sjalottløken og hvitløken. Skrell selleriroten og gulroten, og kutt dem i små terninger. Skjær et kryss i hver cherrytomat. Finhakk persillebladene og stilkene hver for seg. Skyll de sorte bønnene.
Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og smelt 2 ss smør. Ha i sjalottløken og hvitløken, og stek det i omtrent 4 minutter, til løken er blank. Ha i persillestilkene, selleriroten og gulroten. Stek videre under lokk i 3–4 minutter, før du rører godt om. Tilsett cherrytomatene, og ha på lokket igjen. Stek videre i 3–4 minutter, før du rører godt om.
Tilsett belugalinsene, grønnsaksbuljongen og 2 dl vann. Skjær kyllingen i mindre biter. La det hele koke i omtrent 10 minutter, og vend inn den finhakkede persillen, bønnene og kyllingen. Tilsett gjerne stekesjyen fra kyllingen. Rør godt, og la det hele småkoke i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!