Glutenfri
Elgkarbonader i peppersaus med smørstekt blomkål, servert med rotmos
Ny oppskrift
Under 20 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- smør
Rotmos
500 g
Elgkarbonader (inneholder svin)
360 g
Peppersaus
1 pakke
Blomkål
1 stk
Smør
½ ss
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 713 kcal
- Fett:
- 39 g
- Karbohydrater:
- 44 g
- Protein:
- 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis de hele pepperkornene i sausen blir litt sterke for de minste, kan de enkelt siles av.
Legg posen med rotmos i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i 10–15 minutter.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek karbonadene i 2–3 minutter på hver side. Ha i peppersausen, og gi det hele et lite oppkok (se tips).
Kutt blomkålen i små buketter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og ½ ss smør. Stek blomkålbukettene i 4–5 minutter. Smak til med salt.
Vel bekomme!