Elgkarbonader i peppersaus med smørstekt blomkål, servert med rotmos
15-20
Glutenfri

Elgkarbonader i peppersaus med smørstekt blomkål, servert med rotmos

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • olje
  • salt

Rotmos

rotmos
Rotmos (Melk, Laktose)
500 g

Elgkarbonader i peppersaus

elgkarbonader
Elgkarbonader (Melk, Laktose)
360 g
peppersaus
Peppersaus (Melk, Laktose)
1 pakke

Smørstekt blomkål

blomkål
Blomkål
1 stk
Smør (Melk)
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 713 kcal
  • Fett 39 g
  • Karbohydrater 44 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis de hele pepperkornene i sausen blir litt sterke for de minste, kan de enkelt siles av.

  1. Rotmos: Legg posen med rotmos i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i 10–15 minutter. 
  2. Elgkarbonader i peppersaus: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek karbonadene i 2–3 minutter på hver side. Ha i peppersausen, og gi det hele et lite oppkok (se tips).
  3. Smørstekt blomkål: Kutt blomkålen i små buketter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og ½ ss smør. Stek blomkålbukettene i 4–5 minutter. Smak til med salt.
  4. Vel bekomme!