15-20
Glutenfri
Elgkarbonader i peppersaus med smørstekt blomkål, servert med rotmos
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- smør
- olje
- salt
Rotmos
Rotmos (Melk, Laktose)
500 g
Elgkarbonader i peppersaus
Elgkarbonader (Melk, Laktose)
360 g
Peppersaus (Melk, Laktose)
1 pakke
Smørstekt blomkål
Blomkål
1 stk
Smør (Melk)
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 713 kcal
- Fett 39 g
- Karbohydrater 44 g
- Protein 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis de hele pepperkornene i sausen blir litt sterke for de minste, kan de enkelt siles av.
- Rotmos: Legg posen med rotmos i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i 10–15 minutter.
- Elgkarbonader i peppersaus: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek karbonadene i 2–3 minutter på hver side. Ha i peppersausen, og gi det hele et lite oppkok (se tips).
- Smørstekt blomkål: Kutt blomkålen i små buketter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og ½ ss smør. Stek blomkålbukettene i 4–5 minutter. Smak til med salt.
- Vel bekomme!