Glutenfri
Mørkokte svinekjaker
og rotgrønnsaker i peppersaus, servert med potetmosNy oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
 - Sennep·
 - Melk·
 - Selleri
 
Basisvarer:
- Melk
 - olje
 - pepper
 - salt
 - smør
 
Poteter
350 g
Smør
½ ss
Melk
1 dl
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot
300 g
Rødløk
1 stk
Mørkokt svinekjake
300 g
Peppersaus
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
 - 523 kcal
 - Fett:
 - 17 g
 - Karbohydrater:
 - 52 g
 - Protein:
 - 41 g
 
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt muskatnøtt i potetmosen for ekstra smak.
 Skrell potetene om ønskelig, og kok dem i usaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Skrell og kutt gulrøttene og selleriroten i terninger. Skrell og kutt rødløken i grove biter. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i 5–7 minutter, til de har fått litt farge. 
 Skjær svinekjakene i grove biter. Ha svinekjakene, kraften fra pakken og peppersausen i kjelen med grønnsakene. Kok opp, og la det småkoke i 6–7 minutter, til kjøttet er gjennomvarmt og grønnsakene er gjennomkokte. 
 Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med ½ ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. 
Vel bekomme!
