Elgkarbonader med soppsaus, stekt rosenkål med eple, gulrøtter og rørte tyttebær
20-30

Elgkarbonader med soppsaus, stekt rosenkål med eple, gulrøtter og rørte tyttebær

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper

Kokte poteter og gulrøtter

poteter
Poteter
350 g
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk

Stekt rosenkål med eple

rosenkål
Rosenkål
200 g
rødløk
Rødløk
½-1 stk
grønt eple
Grønt eple
½-1 stk

Soppsaus

soppsaus
Soppsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke

Elgkarbonader

elgkarbonader
Elgkarbonader (Melk, Laktose)
360 g

Tilbehør

tyttebær
Tyttebær
100 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 775 kcal
  • Fett 32 g
  • Karbohydrater 85 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag gjerne en puré av gulrøttene hvis du ønsker og har tid. Elgkarbonadene kan også varmes i ovnen på 210 grader i 15 minutter.

  1. Kokte poteter og gulrøtter: Kok potetene i omtrent 25 minutter, eller til de er møre. Skrell og kutt gulrøttene i skiver på skrå. La gulrotbitene koke med potetene de siste 10 minuttene av potetenes koketid.  
  2. Stekt rosenkål med eple: Rens rosenkålen, og del dem hvis de er store. Skrell og kutt løken i båter. Skyll og kutt eplet i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rosenkålen, løken og eplet i 3–4 minutter. Krydre med salt og pepper, og ha alt over i en skål.
  3. Soppsaus: Ha sausen over i en liten kjele, og varm opp på middels varme. Hold sausen varm frem til servering.   
  4. Elgkarbonader: Varm opp stekepannen fra punkt 2, og ha i litt olje. Stek elgkarbonadene i 1–2 minutter på hver side.   
  5. Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.