Pannestekt laksefilet med perlecouscous, paprika og løk, krydret yoghurtdressing og ruccola
20-30

Pannestekt laksefilet med perlecouscous, paprika og løk, krydret yoghurtdressing og ruccola

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper

Perlecouscous med paprika og løk

perlecouscous
Perlecouscous (Hvete)
125 g
rødløk
Rødløk
½–1 stk
gul paprika
Gul paprika
1 stk
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
5 dl
Smør (Melk)
½ ss

Tilbehør

yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
1 pakke
ruccola
Ruccola
50 g

Pannestekt laksefilet

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
300 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 681 kcal
  • Fett 30 g
  • Karbohydrater 60 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Dryss gjerne ristede og grovknuste nøtter over retten ved servering, og smak til couscousen med sitronsaft for ekstra smak.

  1. Perlecouscous med paprika og løk: Kok opp en kjele med 5 dl vann. Kok perlecouscousen i 10 minutter. Ha den ferdigkokte couscousen over i en sikt, og skyll den i kaldt vann. La couscousen renne av seg i sikten.    
  2. Perlecouscous med paprika og løk, fortsettelse: Skrell rødløken, og skyll og rens paprikaen. Kutt rødløken og paprikaen i omtrent 1 cm store terninger. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek løk- og paprikaterningene i omtrent 2 minutter, til løken er blank. Ha i couscousen, grønnsaksbuljongen, salt og pepper, og vend inn ½ ss smør. Ha couscousen over i en serveringsskål, eller fordel den på tallerkener.      
  3. Tilbehør: Ha yoghurten i en serveringsskål, og smak til med det tyrkiske krydderet og litt salt. Skyll og tørk ruccolaen.
  4. Pannestekt laksefilet: Tørk stekepannen fra punkt 2 med kjøkkenpapir. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt olje. Stek laksen i 2–3 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper.  
  5. Servering: Topp retten med ruccolaen, og server yoghurtdressingen til.