Glutenfri
Sitron- og soyabakt hyseloin med potetmos, dillstekte gulrøtter og smørglasert purre
3.67 (263)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
Poteter
350 g
Lettmelk
1–2 dl
Smør
1 ss
Gulrøtter
400 g
Dill
½ bunt
Purre
1 stk
Sitron
½ stk
Smør
2 ss
Hyseloin
375 g
Sitron
½ stk
Soyasaus
2 ss
Dill
½ bunt
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 492 kcal
- Fett:
- 14 g
- Karbohydrater:
- 51 g
- Protein:
- 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du vil så kan du servere potetene og gulrøttene kokte, og lage en stuing av purreløken og melken.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i usaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med melken, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Skrell og kutt gulrøttene i fire på langs. Grovhakk halvparten av dillen, og plukk de små bukettene av resten av dillen. Kok gulrøttene med potetene når det gjenstår 8 minutter av potetenes koketid.
Del purren på langs, og skyll den godt. Kutt purren i 1 cm tykke skiver. Ha purren i en kjele, dekk purren med vann, og kok den i 2 minutter. Sil vannet av purren, og tilsett 2 ss smør og litt saft fra den halve sitronen. Varm forsiktig opp til smøret smelter. Bland sammen, og krydre med salt og pepper.
Ha fisken i en ildfast form, og klem over saften fra resten av sitronen. Ha over 2 ss soyasaus og litt pepper, og stek fisken midt i ovnen i omtrent 12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek gulrøttene i 3–4 minutter, til er lett gylne. Ha i den grovhakkede dillen. Krydre med salt og pepper, og bland godt.
Ha sjyen fra den ildfaste formen over fisken, og pynt retten med resten av dillen.
Vel bekomme!