Glutenfri
Vegetar
Marokkansk bowl
med hummus, grillede grønnsaker, quinoa og tomatsalatNy oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- pepper
- salt
- vann
Quinoa
125 g
Vann
3 dl
Kikerter
1 pakke
Squash
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Oregano
1 pakke
Cherrytomater
250 g
Fetaost
50 g
Rødbetehummus
1 pakke
Snackoliven
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 483 kcal
- Fett:
- 18 g
- Karbohydrater:
- 56 g
- Protein:
- 24 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilbered squashen og paprikaen på grillen om været tillater det! Pensle squashen og paprikaskivene med olje, krydderblanding, salt og pepper, og grill det i 2–3 minutter på hver side over direkte varme.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Kok opp 3 dl lettsaltet vann i en kjele. Skyll quinoaen i et dørslag, og la den småkoke under lokk på lav varme i omtrent 15 minutter. Ta av lokket, og la quinoaen dampe av seg i 5 minutter før servering.
Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Skyll squashen og paprikaen. Kutt squashen i to, og så i skiver på langs. Rens og kutt paprikaen i strimler. Fordel kikertene, squashen og paprikaen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn basilikum- og oreganokrydderet, litt olivenolje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 10–15 minutter.
Skyll og kutt cherrytomatene i to. Smuldre fetaosten i en skål, og bland inn cherrytomatene. Krydre med salt og pepper.
Fordel quinoaen i skåler og legg de grillede grønnsakene, tomatsalaten, hummusen og olivenene oppå. Topp gjerne bowlen med litt olivenolje ved servering.
Vel bekomme!