Marokkansk bowl med hummus, grillede grønnsaker, quinoa og tomatsalat
Glutenfri
Vegetar

Marokkansk bowl

med hummus, grillede grønnsaker, quinoa og tomatsalat
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • pepper
  • salt
  • vann
Quinoa
125 g
Vann
3 dl
Kikerter
1 pakke
Squash
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Oregano
1 pakke
Cherrytomater
250 g
Fetaost
50 g
(Melk, Laktose)
Rødbetehummus
1 pakke
(Sesamfrø)
Snackoliven
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
483 kcal
Fett:
18 g
Karbohydrater:
56 g
Protein:
24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilbered squashen og paprikaen på grillen om været tillater det! Pensle squashen og paprikaskivene med olje, krydderblanding, salt og pepper, og grill det i 2–3 minutter på hver side over direkte varme.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Kok opp 3 dl lettsaltet vann i en kjele. Skyll quinoaen i et dørslag, og la den småkoke under lokk på lav varme i omtrent 15 minutter. Ta av lokket, og la quinoaen dampe av seg i 5 minutter før servering.
 Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Skyll squashen og paprikaen. Kutt squashen i to, og så i skiver på langs. Rens og kutt paprikaen i strimler. Fordel kikertene, squashen og paprikaen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn basilikum- og oreganokrydderet, litt olivenolje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 10–15 minutter.
 Skyll og kutt cherrytomatene i to. Smuldre fetaosten i en skål, og bland inn cherrytomatene. Krydre med salt og pepper. 
 Fordel quinoaen i skåler og legg de grillede grønnsakene, tomatsalaten, hummusen og olivenene oppå. Topp gjerne bowlen med litt olivenolje ved servering.
Vel bekomme!