Gratinerte enchiladas fylt med bønner, paprika og skjørost, servert med grønn salat og koriander

Gratinerte enchiladas fylt med bønner, paprika og skjørost, servert med grønn salat og koriander

3.73 (67)
Under 30 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Grønn paprika
1 stk
Koriander
½ bunt
Kinesisk hvitløk
½ stk
Sjalottløk
1 stk
Rød chili
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Maiskorn
1 pakke
Three spice
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Skjørost
1 pakke
(Melk, Laktose)
Hvetetortillaer
2–4 stk
(Hvete)
Mozzarella
90 g
(Melk, Laktose)
Hjertesalat
1 stk
Koriander
½ bunt
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
838 kcal
Fett:
33 g
Karbohydrater:
80 g
Protein:
55 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server gjerne en deilig guacamole til enchiladaene.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
 Skyll, rens og kutt paprikaen i grove biter. Skyll og finhakk korianderstilkene. Spar på bladene. Skrell og finhakk hvitløken og sjalottløken. Rens og finhakk chilien. Sil laken av bønnene og maiskornene, og skyll bønnene i kaldt vann. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek paprikaen, hvitløken, sjalottløken og chilien i 2–3 minutter, eller til løken er blank. Vend inn maiskornene, bønnene, korianderstilkene og tacokrydderet, og stek det hele videre i et par minutter. Knus bønnene grovt med stekespaden underveis i stekingen. Vend inn de hakkede tomatene, og la bønnefyllet småkoke i 3–4 minutter. Smak til med litt salt og pepper, og vend inn skjørosten. 
Fordel bønnefyllet i tortillalefsene, og rull dem sammen. Legg de fylte tortillaene med skjøten ned i en smurt ildfast form. Topp med mozzarellaosten, og gratiner enchiladaene i ovnen i omtrent 10 minutter. 
Skyll hjertesalaten, og del den i grove biter. Ha salaten i en skål, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper. Topp enchiladaene med korianderbladene før servering, og server rømmen til retten. 
 Hvis man ikke er veldig sulten, kan det være nok med 1–1½ enchilada per person. I såfall kan vi anbefale å fryse ned resten av tortillaene til senere, eller lage alle og spare eventuelle rester til lunsj dagen etter. 
Vel bekomme!