Glutenfri
Marokkansk bowl med hummus, grillede grønnsaker, quinoa og tomatsalat
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- pepper
- salt
Bladpersille
½–1 bunt
Ferdigkokt quinoa
200 g
Sitron
½ stk
Kikerter
1 pakke
Squash
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Oregano
1 pakke
Cherrytomater
250 g
Fetaost
50 g
Hummus
½–1 pakke
Oliven
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 606 kcal
- Fett:
- 33 g
- Karbohydrater:
- 52 g
- Protein:
- 25 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Dersom du får rester av hummusen, smaker den nydelig som dipp til grønnsaker.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Skyll squashen og paprikaen. Kutt squashen i to, og så i skiver på langs. Rens og kutt paprikaen i strimler. Fordel kikertene, squashen og paprikaen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn basilikum- og oreganokrydderet, litt olivenolje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 10–15 minutter.
Skyll og kutt cherrytomatene i to. Smuldre fetaosten i en skål, og bland inn cherrytomatene. Krydre med salt og pepper.
Skyll, tørk og finhakk persillen. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek quinoaen i 3–4 minutter, og vend om underveis. Vend inn den finhakkede persillen, og smak til med salt, pepper og saft fra sitronen.
Fordel quinoaen i skåler og legg de grillede grønnsakene, tomatsalaten, hummusen og olivenene oppå. Topp gjerne bowlen med litt olivenolje ved servering.
Vel bekomme!