Marokkansk bowl med hummus, grillede grønnsaker, quinoa og tomatsalat
Glutenfri

Marokkansk bowl med hummus, grillede grønnsaker, quinoa og tomatsalat

Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • pepper
  • salt
Bladpersille
½–1 bunt
Ferdigkokt quinoa
200 g
Sitron
½ stk
Kikerter
1 pakke
Squash
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Oregano
1 pakke
Cherrytomater
250 g
Fetaost
50 g
(Melk, Laktose)
Hummus
½–1 pakke
(Sesamfrø, Sulfitt)
Oliven
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
606 kcal
Fett:
33 g
Karbohydrater:
52 g
Protein:
25 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Dersom du får rester av hummusen, smaker den nydelig som dipp til grønnsaker.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Skyll squashen og paprikaen. Kutt squashen i to, og så i skiver på langs. Rens og kutt paprikaen i strimler. Fordel kikertene, squashen og paprikaen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn basilikum- og oreganokrydderet, litt olivenolje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 10–15 minutter.
 Skyll og kutt cherrytomatene i to. Smuldre fetaosten i en skål, og bland inn cherrytomatene. Krydre med salt og pepper. 
 Skyll, tørk og finhakk persillen. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek quinoaen i 3–4 minutter, og vend om underveis. Vend inn den finhakkede persillen, og smak til med salt, pepper og saft fra sitronen.
 Fordel quinoaen i skåler og legg de grillede grønnsakene, tomatsalaten, hummusen og olivenene oppå. Topp gjerne bowlen med litt olivenolje ved servering.
Vel bekomme!