Gresk auberginegrateng med grønne linser, servert med salat og hvitløksdressing
4.14 (298)
Under 45 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- kanel
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Aubergine
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Rødløk
½ stk
Oregano
1 pakke
Chiliflak
½–1 pakke
Moste tomater
350 ml
Grønne linser
1 pakke
Kanel
½ ts
Poteter
350 g
Bechamelsaus
300 g
Revet Grande Premium
1 pakke
Tomat
1 stk
Agurk
½–1 stk
Rødløk
½ stk
Hvitløksdressing
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 709 kcal
- Fett:
- 33 g
- Karbohydrater:
- 75 g
- Protein:
- 28 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne 1–2 dl rødvin i tomatsausen, og la den koke i 5 minutter før du har i tomatene. Dette gir ekstra god smak.
Varm opp stekeovnen til 175 grader varmluft.
Skyll og kutt auberginen i 1 cm tykke skiver på langs. Fordel skivene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper. Stek dem i ovnen i omtrent 20 minutter.
Skrell og finhakk hvitløken. Skrell og finhakk halve rødløken. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken og rødløken i 2–3 minutter. Ha i basilikum- og oreganokrydderet, ½ ts kanel og ønsket mengde av chiliflakene, og stek videre i ett minutt. Ha i de moste tomatene, og la tomatsausen småkoke under lokk til aubergineskivene er ferdigstekte. Sil laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann. Vend linsene inn i sausen, og smak til med salt og pepper.
Ta aubergineskivene ut av ovnen, og øk temperaturen på stekeovnen til 220 grader. Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter.
Fordel auberginskivene på langs i en ildfast form, og topp med tomatsausen. Ha bechamelsausen over, og topp med Grande Premium-osten. Stek auberginegratengen i ovnen i omtrent 15 minutter.
Skyll tomaten og agurken. Del tomaten i båter og agurken i terninger. Del resten av rødløken i så tynne skiver du klarer med en skarp kniv. Bland grønnsakene sammen i en skål, og smak til med litt olivenolje, salt og pepper.
Server hvitløksdressingen til retten.
Vel bekomme!