Butter chicken med korianderris, mangochutney og ovnsbakte grønnsaker
Glutenfri

Butter chicken med korianderris, mangochutney og ovnsbakte grønnsaker

Ny oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Basmatiris
125 g
Koriander
½ bunt
Rødløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Sitron
½ stk
Olje
3 ss
Skivet kyllingfilet
400 g
Kryddersmør
½ pakke
(Melk, Laktose)
Tomatpuré
1 ss
Butter chicken-paste
1 glass
Crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Koriander
½ bunt
Vann
1 dl
Sitron
½ stk
Mangochutney
1 glass
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
1148 kcal
Fett:
52 g
Karbohydrater:
104 g
Protein:
67 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server retten med litt yoghurt. Smak til yoghurten med finhakket løk, hvitløk, agurk og tomat.

Sett en ildfast form inn i stekeovnen, og varm opp ovnen til 240 grader varmluft.  
 Tilbered risen som anvist på pakken. Riv korianderbladene av stilkene, og finhakk bladene og stilkene hver for seg. Ha stilkene i kjelen sammen med risen. Bladene skal du bruke senere. 
 Skrell rødløken og hvitløken. Kutt rødløken og paprikaen i grove biter, og del hvitløken i fire. Skyll sitronen godt, og riv sitronskallet (kun det gule) på den fine siden av et rivjern. Bland 1 ss olje, hvitløken, sitronskallet, litt salt og pepper med grønnsakene. Ta formen ut av ovnen, og ha i 2 ss olje. Ha grønnsakene i den ildfaste formen, og stek dem i ovnen i 8–10 minutter. 
 Skjær kyllingen i biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i kryddersmøret. Stek kyllingen i et par minutter på hver side, til den er gyllen. Ha i tomatpuréen og fres den sammen med kyllingen i 3–4 minutter. Tilsett ønsket mengde av butter chicken-pasten. Ha i crème fraîchen og 1 dl vann, og la alt småkoke i omtrent 10 minutter. Rør inn korianderbladene rett før servering. 
Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene og mangochutneyen til retten. 
Vel bekomme!