Glutenfri
Butter chicken med korianderris, mangochutney og ovnsbakte grønnsaker
Ny oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Basmatiris
125 g
Koriander
½ bunt
Rødløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Sitron
½ stk
Olje
3 ss
Skivet kyllingfilet
400 g
Kryddersmør
½ pakke
Tomatpuré
1 ss
Butter chicken-paste
1 glass
Crème fraîche
150 g
Koriander
½ bunt
Vann
1 dl
Sitron
½ stk
Mangochutney
1 glass
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 1148 kcal
- Fett:
- 52 g
- Karbohydrater:
- 104 g
- Protein:
- 67 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server retten med litt yoghurt. Smak til yoghurten med finhakket løk, hvitløk, agurk og tomat.
Sett en ildfast form inn i stekeovnen, og varm opp ovnen til 240 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken. Riv korianderbladene av stilkene, og finhakk bladene og stilkene hver for seg. Ha stilkene i kjelen sammen med risen. Bladene skal du bruke senere.
Skrell rødløken og hvitløken. Kutt rødløken og paprikaen i grove biter, og del hvitløken i fire. Skyll sitronen godt, og riv sitronskallet (kun det gule) på den fine siden av et rivjern. Bland 1 ss olje, hvitløken, sitronskallet, litt salt og pepper med grønnsakene. Ta formen ut av ovnen, og ha i 2 ss olje. Ha grønnsakene i den ildfaste formen, og stek dem i ovnen i 8–10 minutter.
Skjær kyllingen i biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i kryddersmøret. Stek kyllingen i et par minutter på hver side, til den er gyllen. Ha i tomatpuréen og fres den sammen med kyllingen i 3–4 minutter. Tilsett ønsket mengde av butter chicken-pasten. Ha i crème fraîchen og 1 dl vann, og la alt småkoke i omtrent 10 minutter. Rør inn korianderbladene rett før servering.
Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene og mangochutneyen til retten.
Vel bekomme!