Glutenfri
Laktosefri
Thaicurry med pak choy og edamamebønner, servert med jasminris
Ny oppskrift
Under 30 min
17 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- soyasaus
- sukker
- vann
Jasminris
150 g
Pak choy
1 stk
Gul paprika
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Blomkål
½ stk
Ingefær
1 bit
Kinesisk hvitløk
½ stk
Thaibasilikum
½ bunt
Rød currypaste
½ pakke
Kokosmelk
1 liten boks
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Kaffirlimeblader
5 stk
Edamamebønner
2 pakke
Vann
1 dl
Soyasaus
½ ss
Peanøtter
1 pakke
Thaibasilikum
½ bunt
Lime
1 stk
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 802 kcal
- Fett:
- 34 g
- Karbohydrater:
- 89 g
- Protein:
- 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Currypasten er litt sterk, så tilpass mengden etter hva du liker. Smak eventuelt til med mer currypaste etter at du har tilsatt kokosmelken.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll pak choyen. Skyll og rens paprikaen, og del pak choyen og paprikaen i skiver. Skrell og del sjalottløken i skiver. Del blomkålen i buketter, skrell og del stilken i skiver. Skrell og finhakk ingefæren og hvitløken. Grovhakk halvparten av thaibasilikumbladene.
Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek paprikaen, blomkålen, løken, ingefæren og hvitløken i omtrent 3 minutter. Tilsett currypasten, og stek videre i omtrent 1 minutt. Tilsett kokosmelken, grønnsaksbuljongen, kaffirlimebladene og 1 dl vann. La det hele småkoke i omtrent 5 minutter. Vend inn edamamebønnene, pak choyen og den grovhakkede thaibasilikumen, og la det småkoke videre i omtrent 2 minutter. Smak til med omtrent ½ ss soyasaus og eventuelt litt sukker.
Topp curryen med peanøttene og resten av thaibasilikumbladene. Del limen i båter, og server limebåtene til retten.
Vel bekomme!