Laktosefri
Buddha bowl med hoisinstekt sopp og kikerter, mangosalsa og quinoa
Ny oppskrift
Under 30 min
18 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Soya
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- sukker
- vann
Rødløk
½ stk
Rød chili
1 stk
Mango
1 stk
Tomat
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Rødkål
100 g
Lime
½ stk
Olivenolje
1 ss
Sukker
1 ts
Aromasopp
100 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Kikerter
1 pakke
Hoisinsaus
1 pakke
Vann
½ dl
Quinoa
200 g
Edamamebønner
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
Koriander
½ bunt
Chilimajones
½ pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 727 kcal
- Fett:
- 32 g
- Karbohydrater:
- 82 g
- Protein:
- 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist gjerne sesamfrøene i en tørr stekepanne til de blir gylne, for ekstra smak.
Skrell og finhakk rødløken. Rens og finhakk chilien. Kutt vekk skallet på mangoen, og skyll tomaten. Del mangoen og tomaten i terninger. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Bland sammen løken, chilien, mangoen, tomaten og halvparten av korianderen i en skål, og smak til med saften fra halve limen.
Ha den finstrimlede rødkålen i en skål, og vend inn 1 ss olivenolje, saften fra resten av limen og omtrent 1 ts sukker.
Børst soppen fri for jord, og del den i skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, eller til den er gyllen. Ha kikertene og hvitløken i pannen, og stek det hele videre i omtrent 2 minutter. Skru varmen ned til middels, og vend inn hoisinsausen og ½ dl vann.
Fordel quinoaen i to dype skåler. Fordel kikertene, soppen, mangosalsaen, rødkålen og edamamebønnene i skålene. Topp med sesamfrøene og resten av korianderen. Server chilimajonesen til retten.
Vel bekomme!