Laktosefri
Crispy kyllinglårbiff med jasminris, rødkålsalat med chilidressing og kinesisk dippsaus
Ny oppskrift
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
 - Egg·
 - Sennep·
 - Hvete·
 - Melk·
 - Soya
 
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
 - olje
 - pepper
 - salt
 - smør
 
Jasminris
150 g
Crispy kyllinglårkjøtt 
300 g
Kinesisk hvitløk
½–1 stk
Smør
1–2 ss
Rødkål
150 g
Lime
½ stk
Hjertesalat
1 stk
Chilimajones
½ pakke
Koriander
½–1 bunt
Lime
½ stk
Kinesisk wok- og dippsaus
½–1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
 - 802 kcal
 - Fett:
 - 33 g
 - Karbohydrater:
 - 90 g
 - Protein:
 - 36 g
 
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend gjerne inn grovhakket frisk koriander i risen for ekstra smak.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Fordel kyllingen utover et stekebrett med bakepapir, og stek kyllingen midt i ovnen i omtrent 15 minutter. Skrell og finhakk ønsket mengde av hvitløken. Ha hvitløken og 1–2 ss smør i en stekepanne eller wokpanne, og varm raskt opp. Hell hvitløkssmøret over kyllingen, og stek kyllingen ferdig i ovnen, til den er gjennomvarm og sprø.  
 Kutt ønsket mengde av rødkålen i tynne strimler. Varm opp stekepannen fra punkt 3 til høy varme, og ha i litt olje. Wokk rødkålen i omtrent 2 minutter. Krydre med salt, og klem over saften fra halve limen. Kutt resten av limen i båter.    
 Skyll hjertesalaten, og kutt den i strimler. Ha chilimajonesen i en serveringsskål, og vend inn hjertesalaten og rødkålen.    
 Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Server limebåtene og den kinesiske dippsausen til retten, og dryss over den grovhakkede korianderen. 
Vel bekomme!
