30-45
Quesadillas med kylling og mozzarella, servert med lime, guacamole og hjemmelaget salsa
Varme quesadillas med saftig kylling og smeltet ost, toppet med hjemmelaget tomatsalsa, er meksikansk klassiker du kommer til å elske.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- salt
- pepper
- olje
Hjemmelaget salsa
Tomater
2 stk
Kinesisk hvitløk
¼–½ stk
Vårløk
½ pakke
Koriander
½ bunt
Rød chili
1 stk
Lime
½ stk
Quesadillas
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Rød chili
1 stk
Skivet kyllingfilet
300 g
Vårløk
½ pakke
Hvetetortillaer (Hvete)
4 stk
Revet mozzarella (Melk, Laktose)
90 g
Koriander
½ bunt
Marinert rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
Lime
½ stk
Tilbehør
Guacamole
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 861 kcal
- Fett 28 g
- Karbohydrater 84 g
- Protein 68 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk gjerne flere typer ost i quesadillaene hvis du har annen ost i kjøleskapet.
- Hjemmelaget salsa: Skyll og grovhakk tomatene. Ha tomatbitene i en sikt, og la den overflødige væsken renne av. Skrell og finhakk halve hvitløken. Skyll og finhakk vårløken, korianderen og den ene chilien. Bland sammen tomatene, hvitløken, halvparten av vårløken, halvparten av korianderen og hele chilien. Smak til med litt av saften fra halve limen, salt og pepper.
- Quesadillas: Skrell og kutt løken, resten av hvitløken og den andre chilien i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter. Tilsett løken, hvitløken, chilien og resten av vårløken. Stek det hele i 2–3 minutter til, og smak til med salt og pepper.
- Quesadillas, fortsettelse: Legg tortillalefsene på kjøkkenbenken, og fordel kyllingen på den ene halvdelen av hver av lefsene. Dryss over den revne mozzarellaen, og topp med resten av korianderen. Brett den andre halvdelen av tortillaen over fyllet, og trykk quesadillaen sammen. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek hver av quesadillaene på begge sider i 3–4 minutter, til de er gylne og sprø.
- Marinert rødkål: Bland sammen rødkålen, saften fra resten av limen, salt, pepper og litt olje i en serveringsskål.
- Tilbehør: Kutt hver av quesadillaene i 4 stykker. Kutt resten av limen fra punkt 1 i båter, og server limebåtene og guacamolen til retten.