30-45
Laktosefri
Helstekt ytrefilet av svin med soyamarinade, ovnsbakte rotgrønnsaker, villris og teriyakisaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- salt
- pepper
- olje
Ovnsbakte grønnsaker
Gulrøtter
400 g
Pastinakk
1 stk
Rødbeter
2 stk
Rødløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Ytrefilet av svin
Ytrefilet av svin
300 g
Villris
Villrisblanding
125 g
Teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 615 kcal
- Fett 4 g
- Karbohydrater 96 g
- Protein 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rødbete gir fra seg mye farge, så bruk gjerne hansker og et kjøkkenforkle slik at du unngår søl. Sett et steketermometer i kjøttet om du har, og stek det i ovnen til kjernetemperaturen er omtrent 64 grader.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte grønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene, pastinakken og rødbetene i jevnstore biter. Skrell og kutt rødløken i båter. Skrell og grovhakk hvitløken. Ha grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er møre.
- Ytrefilet av svin: Krydre kjøttet med litt salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2 minutter på hver side. Legg det over i en ildfast form, eller i formen med grønnsakene. Stek kjøttet i ovnen i 14–18 minutter. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter. Skjær kjøttet i tynne skiver før servering.
- Villris: Tilbered risen som anvist på pakken. Hell av eventuell overflødig væske. Dekk kjelen med lokk frem til servering.
- Teriyakisaus: Varm opp teriyakisausen i en liten kjele på middels varme under omrøring.
- God middag!