Rask indisk gryte, servert med basmatiris og koriandermarinert blomkål
15-20
Glutenfri

Rask indisk gryte, servert med basmatiris og koriandermarinert blomkål

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sennep,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Marinert blomkål

blomkål
Blomkål
1 stk
korianderpaste
Korianderpaste
1 glass
Olivenolje
2 ss

Basmatiris med karri

basmatiris
Basmatiris
125 g
karri
Karri
1 pakke

Indisk kikertgryte

gul løk
Gul løk
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
kikerter
Kikerter
1 pakke
spinat
Spinat
50 g
indisk saus
Indisk saus (Selleri, Sennep, Melk, Laktose)
1 pakke

Tilbehør

koriander
Koriander
1 bunt
mangochutney
Mangochutney
1 glass

Papadams

papadams
Papadams
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 953 kcal
  • Fett 35 g
  • Karbohydrater 131 g
  • Protein 29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp retten med ristede cashewnøtter.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Marinert blomkål: Del blomkålen i mindre buketter, og fordel bukettene utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn korianderpasten og omtrent 2 ss olivenolje. Stek blomkålbukettene i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er møre. 
  3. Basmatiris med karri: Tilbered risen som anvist på pakken, men ha pakken med karri i kokevannet.
  4. Indisk kikertgryte: Skrell og finhakk løken. Skyll og del tomaten i terninger, og skyll kikertene og spinaten i kaldt vann.
  5. Indisk kikertgryte, fortsettelse: Varm opp en romslig kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kikertene og løken i 3–4 minutter, eller til løken er blank. Vend inn tomatterningene når det gjenstår omtrent 2 minutter av steketiden. Ha på den indiske sausen, og la gryten småkoke i omtrent 5 minutter. Vend spinaten inn i gryten, og la det småkoke til spinaten har falt litt sammen. Spe med litt vann ved behov, og smak til med salt og pepper før servering. 
  6. Papadams: Stek papadamene på rist under blomkålen i omtrent 1 minutt, eller til de har fått bobler og en gyllen farge.
  7. Tilbehør: Skyll og grovhakk korianderen. Topp gryten med korianderen, og server mangochutneyen og papadamene til retten.