Varm rotgrønnsakssalat med ovnsbakt chevre og byggkorn, toppet med ristede valnøtter
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Bygg·
- Valnøtter·
- Melk·
- Nøtter
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Pastinakk
1 stk
Regnbuegulrøtter
400 g
Rødbeter
2 stk
Sitron
1 stk
Honning
1 pakke
Chevre
100 g
Tobladssalat
100 g
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Valnøtter
1 pakke
Byggkorn
125 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 792 kcal
- Fett:
- 41 g
- Karbohydrater:
- 85 g
- Protein:
- 20 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Skrell gjerne betene under rennende vann i vasken for å unngå at de farger av på hendene.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Tilbered byggkornene som anvist på pakken.
Skrell og kutt pastinakken og regnbuegulrøttene i grove biter, og skrell og kutt betene i båter. Fordel rødbetene på den ene siden av et stekebrett med bakepapir, og regnbuegulrøttene og pastinakken på den andre siden. Vend grønnsakene i litt olje, salt og pepper, og stek dem i ovnen i omtrent 25 minutter.
Skyll sitronen. Finriv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern, og fordel sitronskallet, saften fra halve sitronen og honningen utover grønnsakene. Skjær chevren i skiver, og fordel den utover stekebrettet. Stek grønnsakene og chevren videre i ovnen i 3–4 minutter.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist valnøttene i 2–3 minutter, eller til de er gylne.
Skyll salaten. Bland sammen salaten, byggkornene, de ovnsbakte rotgrønnsakene og chevren i en stor bolle. Ha i balsamicovinaigretten og saften fra resten av sitronen. Topp retten med de ristede valnøttene.
Vel bekomme!