Varm rotgrønnsakssalat med ovnsbakt chevre og byggkorn, toppet med ristede valnøtter
20-30

Varm rotgrønnsakssalat med ovnsbakt chevre og byggkorn, toppet med ristede valnøtter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • bygg,
  • valnøtter,
  • melk,
  • nøtter

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Varm rotgrønnsakssalat med ovnsbakt chevre

pastinakk
Pastinakk
1 stk
regnbuegulrøtter
Regnbuegulrøtter
400 g
rødbeter
Rødbeter
2 stk
sitron
Sitron
1 stk
honning
Honning
1 pakke
chevre
Chevre (Melk, Laktose)
100 g
tobladssalat
Tobladssalat
100 g
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
1 pakke

Ristede valnøtter

valnøtter
Valnøtter (Valnøtter, Nøtter)
1 pakke

Byggkorn

byggkorn
Byggkorn (Bygg)
125 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 792 kcal
  • Fett 41 g
  • Karbohydrater 85 g
  • Protein 20 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skrell gjerne betene under rennende vann i vasken for å unngå at de farger av på hendene.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Byggkorn: Tilbered byggkornene som anvist på pakken.
  3. Ovnsbakte rotgrønnsaker: Skrell og kutt pastinakken og regnbuegulrøttene i grove biter, og skrell og kutt betene i båter. Fordel rødbetene på den ene siden av et stekebrett med bakepapir, og regnbuegulrøttene og pastinakken på den andre siden. Vend grønnsakene i litt olje, salt og pepper, og stek dem i ovnen i omtrent 25 minutter.
  4. Varm rotgrønnsakssalat med ovnsbakt chevreSkyll sitronen. Finriv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern, og fordel sitronskallet, saften fra halve sitronen og honningen utover grønnsakene. Skjær chevren i skiver, og fordel den utover stekebrettet. Stek grønnsakene og chevren videre i ovnen i 3–4 minutter. 
  5. Ristede valnøtter: Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist valnøttene i 2–3 minutter, eller til de er gylne. 
  6. Varm rotgrønnsakssalat med ovnsbakt chevre, fortsettelse: Skyll salaten. Bland sammen salaten, byggkornene, de ovnsbakte rotgrønnsakene og chevren i en stor bolle. Ha i balsamicovinaigretten og saften fra resten av sitronen. Topp retten med de ristede valnøttene.