Glutenfri
Kokt torsk med ovnsbakte gulrøtter og poteter, servert med edamamebønner i kryddersmørsaus
4.26 (211)
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
- vann
Regnbuegulrøtter
400 g
Småpoteter
300 g
Torskefilet
375 g
Vann
1 l
Salt
½ ss
Edamamebønner
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Smør
3 ss
Soyasaus
1–2 ss
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 585 kcal
- Fett:
- 26 g
- Karbohydrater:
- 42 g
- Protein:
- 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du ikke soyasaus, kan du fint sløyfe det. Bare smak til med litt salt istedet.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene i to eller fire på langs avhengig av størrelsen. Del potetene i to. Fordel gulrøttene og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–18 minutter, eller til de er møre.
Kok opp en kjele med omtrent 1 liter vann og ½ ss salt. Skru av platen, og ha fisken i kjelen. La fisken trekke i vannet i 8–10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Smelt 3 ss smør i en liten kjele på middels høy varme. Vend inn edamamebønnene, og la dem trekke i smøret i 2–3 minutter. Tilsett ønsket mengde av ingefærblandingen og 1–2 ss soyasaus, og hold sausen varm frem til servering (se tips).
Vel bekomme!