Kokt torsk med ovnsbakte gulrøtter og poteter, servert med edamamebønner i kryddersmørsaus
Glutenfri

Kokt torsk med ovnsbakte gulrøtter og poteter, servert med edamamebønner i kryddersmørsaus

4.26 (211)
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
  • vann
Regnbuegulrøtter
400 g
Småpoteter
300 g
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Vann
1 l
Salt
½ ss
Edamamebønner
1 pakke
(Soya)
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Smør
3 ss
(Melk)
Soyasaus
1–2 ss
(Soya)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
585 kcal
Fett:
26 g
Karbohydrater:
42 g
Protein:
46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du ikke soyasaus, kan du fint sløyfe det. Bare smak til med litt salt istedet.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Skrell og kutt gulrøttene i to eller fire på langs avhengig av størrelsen. Del potetene i to. Fordel gulrøttene og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–18 minutter, eller til de er møre.
Kok opp en kjele med omtrent 1 liter vann og ½ ss salt. Skru av platen, og ha fisken i kjelen. La fisken trekke i vannet i 8–10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Smelt 3 ss smør i en liten kjele på middels høy varme. Vend inn edamamebønnene, og la dem trekke i smøret i 2–3 minutter. Tilsett ønsket mengde av ingefærblandingen og 1–2 ss soyasaus, og hold sausen varm frem til servering (se tips).
Vel bekomme!