Kokt torsk med ovnsbakte gulrøtter og poteter, servert med edamamebønner i kryddersmørsaus
15-20
Glutenfri

Kokt torsk med ovnsbakte gulrøtter og poteter, servert med edamamebønner i kryddersmørsaus

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • smør
  • soyasaus
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje

Ovnsbakte gulrøtter og poteter

regnbuegulrøtter
Regnbuegulrøtter
400 g
småpoteter
Småpoteter
300 g

Kokt torsk

torskefilet
Torskefilet (Fisk)
375 g
Vann
1 l
Salt
½ ss

Edamamebønner i kryddersmørsaus

edamamebønner
Edamamebønner (Soya)
1 pakke
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Smør (Melk)
3 ss
Soyasaus (Soya)
1–2 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 585 kcal
  • Fett 26 g
  • Karbohydrater 42 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du ikke soyasaus, kan du fint sløyfe det. Bare smak til med litt salt istedet.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte gulrøtter og poteter: Skrell og kutt gulrøttene i to eller fire på langs avhengig av størrelsen. Del potetene i to. Fordel gulrøttene og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–18 minutter, eller til de er møre.
  3. Kokt torsk: Kok opp en kjele med omtrent 1 liter vann og ½ ss salt. Skru av platen, og ha fisken i kjelen. La fisken trekke i vannet i 8–10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
  4. Edamamebønner i kryddersmørsaus: Smelt 3 ss smør i en liten kjele på middels høy varme. Vend inn edamamebønnene, og la dem trekke i smøret i 2–3 minutter. Tilsett ønsket mengde av ingefærblandingen og 1–2 ss soyasaus, og hold sausen varm frem til servering (se tips).
  5. God middag!