Svinekam med kremede kantareller og grønnkål, ovnsbakte krydderpoteter og squash
15-20
Glutenfri

Svinekam med kremede kantareller og grønnkål, ovnsbakte krydderpoteter og squash

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • soyasaus
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakte krydderpoteter og squash

squash
Squash
½–1 stk
kokte krydderpoteter
Kokte krydderpoteter
350 g
Smør (Melk)
½ ss
Soyasaus (Soya)
1 ss

Svinekam

svinekam i skiver
Svinekam i skiver
350 g
Vann
½ dl

Kremede kantareller

kantareller
Kantareller
100 g
lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
½ pakke

Brokkolistilker og grønnkål

brokkolistilker og grønnkål
Brokkolistilker og grønnkål
200 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 746 kcal
  • Fett 46 g
  • Karbohydrater 38 g
  • Protein 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke soppen med litt løk eller hvitløk for mer smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte krydderpoteter og squash: Skyll og kutt squashen i grove terninger. Fordel squashen og potetene i en ildfast form, og trykk potetene litt flate. Fordel ½ ss smør og 1 ss soyasaus over grønnsakene, og stek dem i ovnen i 15–20 minutter, til de er gylne.
  3. Svinekam: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet, i to omganger, i 2–3 minutter på hver side, til det er gyllent og gjennomstekt. Legg kjøttet over på en tallerken, og la det hvile til resten av retten er klar. Ha ½ dl vann i stekepannen, og kok opp. Ta vare på stekesjyen.
  4. Kremede kantareller: Rens soppen fri for jord, og riv den i mindre biter. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek soppen i 3–4 minutter, eller til den er gyllen (se tips). Tilsett crème fraîchen og stekesjyen fra punkt 3. Kok opp, og hold det varmt frem til servering. Smak til med salt og pepper. 
  5. Brokkolistilker og grønnkål: Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels varme, og ha i litt olje. Stek grønnkålblandingen i 2–3 minutter, til grønnkålen har falt lett sammen og brokkolistilkene er møre. Smak til med salt og pepper.
  6. God middag!