15-20
Glutenfri
Svinekam med kremede kantareller og grønnkål, ovnsbakte krydderpoteter og squash
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- soyasaus
- vann
- olje
- salt
- pepper
Ovnsbakte krydderpoteter og squash
Squash
½–1 stk
Kokte krydderpoteter
350 g
Smør (Melk)
½ ss
Soyasaus (Soya)
1 ss
Svinekam
Svinekam i skiver
350 g
Vann
½ dl
Kremede kantareller
Kantareller
100 g
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
½ pakke
Brokkolistilker og grønnkål
Brokkolistilker og grønnkål
200 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 746 kcal
- Fett 46 g
- Karbohydrater 38 g
- Protein 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke soppen med litt løk eller hvitløk for mer smak.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte krydderpoteter og squash: Skyll og kutt squashen i grove terninger. Fordel squashen og potetene i en ildfast form, og trykk potetene litt flate. Fordel ½ ss smør og 1 ss soyasaus over grønnsakene, og stek dem i ovnen i 15–20 minutter, til de er gylne.
- Svinekam: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet, i to omganger, i 2–3 minutter på hver side, til det er gyllent og gjennomstekt. Legg kjøttet over på en tallerken, og la det hvile til resten av retten er klar. Ha ½ dl vann i stekepannen, og kok opp. Ta vare på stekesjyen.
- Kremede kantareller: Rens soppen fri for jord, og riv den i mindre biter. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek soppen i 3–4 minutter, eller til den er gyllen (se tips). Tilsett crème fraîchen og stekesjyen fra punkt 3. Kok opp, og hold det varmt frem til servering. Smak til med salt og pepper.
- Brokkolistilker og grønnkål: Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels varme, og ha i litt olje. Stek grønnkålblandingen i 2–3 minutter, til grønnkålen har falt lett sammen og brokkolistilkene er møre. Smak til med salt og pepper.
- God middag!