Steinsoppravioli med sjampinjong i kremet spinatsaus, toppet med sprøstekt bacon og syrlig rødkål
20-30

Steinsoppravioli med sjampinjong i kremet spinatsaus, toppet med sprøstekt bacon og syrlig rødkål

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • sukker

Sopp i kremet spinatsaus

gul løk
Gul løk
½ stk
kinesisk hvitløk
Kinesisk hvitløk
½–1 stk
sjampinjong
Sjampinjong
100 g
spinat
Spinat
50 g
sitronskall
Sitronskall
½ ss
lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Vann
½ dl

Steinsoppravioli

ravioli med steinsopp
Ravioli med steinsopp (Egg, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke

Sprøstekt bacon

baconterninger
Baconterninger
150 g

Syrlig rødkål

finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 617 kcal
  • Fett 31 g
  • Karbohydrater 49 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server gjerne et godt brød ved siden av.

  1. Sopp i kremet spinatsaus: Skrell løken og hvitløken. Børst soppen fri for jord. Skyll spinaten og sitronen. Finhakk løken og hvitløken, og del soppen i to. Finriv ½ ss av skallet fra sitronen (kun det gule) på et rivjern. Varm opp en stekepanne eller kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og soppen i omtrent 2 minutter, eller til løken er blank.  
  2. Sopp i kremet spinatsaus, fortsettelse: Ha i crème fraîchen, og la det koke i 2 minutter. Vend inn spinaten, og smak til med salt, pepper og skallet fra sitronen. 
  3. Steinsoppravioli: Tilbered pastaen som anvist på pakken. Ha ½ dl av pastavannet i spinatsausen, litt etter litt, til sausen har ønsket konsistens. Kok det hele i 1 minutt. Vend ravioliene forsiktig inn i spinatsausen rett før servering.  
  4. Sprøstekt bacon: Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og stek baconterningene i 2–3 minutter, eller til de er sprøstekte. Ha baconet over i en liten skål. 
  5. Syrlig rødkål: Varm opp stekepannen fra punkt 4 til middels høy varme, og stek rødkålstrimlene i 2–3 minutter. Dryss over litt sukker og salt, og press over saften fra halve sitronen. La det koke i 2–3 minutter, til væsken har kokt inn i kålen
  6. Servering: Topp steinsoppraviolien med det sprøstekte baconet og den syrlige rødkålen.