30-45
Laktosefri
Glutenfri
Mørkokte svineknoker med kokte poteter, servert med hjemmelaget surkål og grov sennep
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- sennep
Basisvarer
- vann
- eplesider- eller hvitvinseddik
- sukker
- salt
- pepper
Surkål
Hodekål
300 g
Gul løk
1 stk
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Grønt eple
1 stk
Vann
2 dl
Eplesider- eller hvitvinseddik
4 ss
Sukker
1 ss
Kokte poteter
Poteter
350 g
Mørkokte svineknoker
Svineknoke
2 stk
Tilbehør
Grov sennep (Sulfitt, Sennep)
1 glass
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 443 kcal
- Fett 11 g
- Karbohydrater 55 g
- Protein 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Det smaker godt med litt friske urter i surkålen, prøv med persille eller dill. Du kan også koke svineknokene sammen med surkålen for å spare tid og oppvask.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Surkål: Finsnitt hodekålen. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Ha hodekålen, løken, grønnsaksbuljongen, 2 dl vann, 4 ss eplesidereddik og 1 ss sukker i en kjele. Kok opp, skru ned til middels høy varme, og la surkålen småkoke under lokk frem til servering. Kutt eplet i små terninger. Smak til med med eddik, salt og pepper. Vend inn epleterningene ved servering.
- Kokte poteter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Mørkokte svineknoker: Ha svineknokene og kraften fra pakkene i en smurt ildfast form, og stek dem i ovnen i 15 minutter.
- Tilbehør: Server sennepen til retten.