Mørkokte svineknoker med kokte poteter, servert med hjemmelaget surkål og grov sennep
Laktosefri
Glutenfri

Mørkokte svineknoker

med kokte poteter, servert med hjemmelaget surkål og grov sennep
Ny oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep

Basisvarer:
  • Eplesider- eller hvitvinseddik
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Hodekål
300 g
Gul løk
1 stk
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Grønt eple
1 stk
Vann
2 dl
Eplesider- eller hvitvinseddik
4 ss
Sukker
1 ss
Poteter
350 g
Svineknoke
2 stk
Grov sennep
1 glass
(Sulfitt, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
437 kcal
Fett:
11 g
Karbohydrater:
54 g
Protein:
30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Det smaker godt med litt friske urter i surkålen, prøv med persille eller dill. Du kan også koke svineknokene sammen med surkålen for å spare tid og oppvask.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
Finsnitt hodekålen. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Ha hodekålen, løken, grønnsaksbuljongen, 2 dl vann, 4 ss eplesidereddik og 1 ss sukker i en kjele. Kok opp, skru ned til middels høy varme, og la surkålen småkoke under lokk frem til servering. Kutt eplet i små terninger. Smak til med med eddik, salt og pepper. Vend inn epleterningene ved servering. 
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Ha svineknokene og kraften fra pakkene i en smurt ildfast form, og stek dem i ovnen i 15 minutter.
 Server sennepen til retten.
Vel bekomme!