Laktosefri
Glutenfri
Mørkokte svineknoker
med kokte poteter, servert med hjemmelaget surkål og grov sennepNy oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Sennep
Basisvarer:
- Eplesider- eller hvitvinseddik
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Hodekål
300 g
Gul løk
1 stk
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Grønt eple
1 stk
Vann
2 dl
Eplesider- eller hvitvinseddik
4 ss
Sukker
1 ss
Poteter
350 g
Svineknoke
2 stk
Grov sennep
1 glass
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 437 kcal
- Fett:
- 11 g
- Karbohydrater:
- 54 g
- Protein:
- 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Det smaker godt med litt friske urter i surkålen, prøv med persille eller dill. Du kan også koke svineknokene sammen med surkålen for å spare tid og oppvask.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Finsnitt hodekålen. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Ha hodekålen, løken, grønnsaksbuljongen, 2 dl vann, 4 ss eplesidereddik og 1 ss sukker i en kjele. Kok opp, skru ned til middels høy varme, og la surkålen småkoke under lokk frem til servering. Kutt eplet i små terninger. Smak til med med eddik, salt og pepper. Vend inn epleterningene ved servering.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Ha svineknokene og kraften fra pakkene i en smurt ildfast form, og stek dem i ovnen i 15 minutter.
Server sennepen til retten.
Vel bekomme!