Glutenfri
Fiskekaker
med kokte poteter, ovnsbakte grønne -væesaker og eggesalatNy oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Gulrøtter
400 g
Gul løk
1 stk
Egg
2 stk
Lettrømme
75 g
Aioli
1 pakke
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
Sitron
½ stk
Gressløk
½ bunt
Grove fiskekaker
480 g
Sitron
½ stk
Gressløk
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 766 kcal
- Fett:
- 36 g
- Karbohydrater:
- 67 g
- Protein:
- 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Del fiskekakene som blir til overs i tynne skiver på langs, og bruk dem som pålegg.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Skrell og kutt løken i båter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Kok eggene i omtrent 8 minutter. Avkjøl eggene i kaldt vann, og skrell dem.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fiskekakene i omtrent 3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
Kutt eggene i grove biter. Bland eggene, lettrømmen og 1 ss av aiolien sammen i en skål. Smak til med kryddermiksen, salt, pepper og litt saft fra sitronen. Skyll og finhakk gressløken. Vend halvparten av gressløken inn i eggesalaten.
Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene og resten av gressløken til retten.
Vel bekomme!