
Asiatiske riskaker av svinekjaker, reker og ingefær med råkostsalat og sweet chili-saus
3.31 (67)
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Skalldyr
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Risottoris
150 g
Ingefær
1 bit
Koriander
1/2 bunt
Mørkokt svinekjake
350 g
Reker
1 pakke
Gulrot
200 g
Hodekål
1 bit
Sweet chili-saus
1 flaske
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt lime- eller sitronsaft i råkostsalaten for ekstra frisk smak.
Kok risottorisen i en kjele med ca. 1 liter vann i 20-22 minutter.
Skrell og riv ingefæren på et rivjern. Finhakk korianderen.
Ha svinekjakene i en bolle og bruk to gafler til å rive dem fra hverandre slik at de blir trådete. Bland inn rekene, korianderen og ingefæren.
Skrell og riv gulrøttene og hodekålen på et rivjern. Bland gulrøttene og hodekålen sammen i en serveringsskål.
Sil vannet av risottorisen, bland risen inn med svinekjakeblandingen, og krydre med salt og pepper. La blandingen stå i kjøleskapet i ca. 5 minutter slik at den får satt seg før steking. Jo lenger blandingen får stå, jo bedre blir resultatet.
Varm opp en stor stekepanne med litt olje til høy varme. Form deigen til runde kaker, og stek riskakene i 3-4 minutter på hver side, eller til de er gylne. Snu jevnlig på kakene.
Server de asiatiske riskakene med råkostsalaten og sweet chili-sausen.
Vel bekomme!