Ovnsbakt kyllingbryst med squash, cherrytomater, bønner og ris
Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Banansjalottløk
1 stk
Squash
1/2 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Rød cherrytomater
1 boks
Hvite bønner
1 boks
Kyllingbryst
400 g
Chiliflak
1 pakke
Middagsris
125 g
Sitron
1/2 stk
Olivenolje
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak deg forsiktig frem med chiliflakesene hvis du ikke liker sterk mat!
Sett stekeovnen på 200 grader.
Skrell og kutt banansjalottløken i grove biter, og kutt squashen i skiver. Skrell og finhakk hvitløken, og kutt cherrytomatene i to. Sil laken av bønnene.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Krydre kyllingen med salt og pepper. Stek kyllingen med skinnsiden ned i 2-3 minutter. Snu kyllingen, og stek i ca. 2 minutter på den andre siden. Legg kyllingen til side på en tallerken.
Fordel grønnsakene og bønnene fra punkt 2 i en ildfast form, og vend inn chiliflakesene og litt olivenolje, salt og pepper. Legg kyllingen oppå grønnsakene. Stek formen i ovnen i 15-18 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
Vel bekomme!