Ovnsbakt torsk med sprøstekt bacon, blomkål, gulrøtter og hvitvinssaus
3.96 (74)
Under 25 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
700 g
Blomkål
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Baconterninger
150 g
Torskefilet
650 g
Sitron
1/2 stk
Hvitvinssaus
1 pakke
Smør
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Visp en spiseskje smør inn i hvitvinssausen like før servering for en fyldigere smak.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Del blomkålen i mindre buketter, og kutt gulrøttene i terninger. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek baconet i 3–4 minutter. Ha i blomkålen og gulrøttene, og stek videre i 3-4 minutter, til baconet er sprøtt.
Legg fisken i en ildfast form. Fordel ca. 2 ss smør oppå fisken, og krydre den med salt og pepper. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter, eller til den er gjennomstekt og flaker seg. Klem saften fra den halve sitronen over fisken før servering.
Varm opp hvitvinssausen i en kjele på lav varme under omrøring.
Vel bekomme!