Adams saftige kjøttpai med frisk salat
Ny oppskrift
Under 50 min
10 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Egg
- melk
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Paideig
1 pakke
Kjøttdeig
500 g
Gulrøtter
200 g
Gul løk
1 stk
Tomater
2 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Basilikum og oregano
1 pose
Tomatpuré
1 boks
Hjertesalat
1 stk
Agurk
1 stk
Egg
2 stk
Melk
1 dl
Olivenolje
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha en klype sukker i kjøttblandingen for å balansere smakene fra det bitre i tomatene.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Rull ut paideigen i en smurt paiform, og trykk til langs kantene slik at paien får sin karakteristiske form. Stikk små hull i deigen med en gaffel, og forstek paideigen midt i ovnen i 5-6 minutter.
Skrell gulrøttene, og riv dem på et rivjern. Grovhakk løken, og skrell og press hvitløken.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kjøttdeigen til den har fått litt farge. Tilsett løken og hvitløken, og stek videre til løken er blank. Ha i gulrøttene, og stek videre i ca. 1 minutt. Tilsett tomatpuréen og basilikum og oregano-krydderet, og stek i et par minutter. Smak til med salt og pepper.
Visp sammen 2 stk egg og 1 dl melk i en bolle. Fordel kjøttfyllet i paiformen, og hell egg-
og melkeblandingen over kjøttfyllet.
Kutt tomatene i skiver, og fordel tomatskivene på toppen av paien. Drypp over litt olivenolje, og stek paien i ovnen i ca. 25 minutter, eller til paifyllet har stivnet.
Kutt enden av hjertesalaten, og skyll bladene i kaldt vann. Finsnitt hjertesalaten, og kutt agurken i terninger. Bland salaten og agurken sammen i en serveringsskål, og topp med litt olivenolje, salt og pepper.
Vel bekomme!