Adams saftige kjøttpai med frisk salat
40-50

Adams saftige kjøttpai med frisk salat

Ingredienser

Allergener

    Basisvarer

    • egg
    • melk
    • olivenolje
    • olje
    • salt
    • pepper

    Ingredienser

    Paideig
    1 pakke
    kjøttdeig
    Kjøttdeig
    500 g
    gulrøtter
    Gulrøtter
    200 g
    gul løk
    Gul løk
    1 stk
    tomater
    Tomater
    2 stk
    kinesisk hvitløk
    Kinesisk hvitløk
    1 stk
    Basilikum og oregano
    1 pose
    Tomatpuré
    1 boks
    hjertesalat
    Hjertesalat
    1 stk
    agurk
    Agurk
    1 stk
    Egg
    2 stk
    Melk
    1 dl
    Olivenolje
    Olje
    Salt
    Pepper
    Næringsinnhold per porsjon
    • Energi 0 kcal
    • Fett 0 g
    • Karbohydrater 0 g
    • Protein 0 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ha en klype sukker i kjøttblandingen for å balansere smakene fra det bitre i tomatene.

    1. Sett stekeovnen på 200 grader.
    2. Rull ut paideigen i en smurt paiform, og trykk til langs kantene slik at paien får sin karakteristiske form. Stikk små hull i deigen med en gaffel, og forstek paideigen midt i ovnen i 5-6 minutter.
    3. Skrell gulrøttene, og riv dem på et rivjern. Grovhakk løken, og skrell og press hvitløken.
    4. Kjøttfyll: Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kjøttdeigen til den har fått litt farge. Tilsett løken og hvitløken, og stek videre til løken er blank. Ha i gulrøttene, og stek videre i ca. 1 minutt. Tilsett tomatpuréen og basilikum og oregano-krydderet, og stek i et par minutter. Smak til med salt og pepper.
    5. Visp sammen 2 stk egg og 1 dl melk i en bolle. Fordel kjøttfyllet i paiformen, og hell egg- og melkeblandingen over kjøttfyllet.
    6. Kutt tomatene i skiver, og fordel tomatskivene på toppen av paien. Drypp over litt olivenolje, og stek paien i ovnen i ca. 25 minutter, eller til paifyllet har stivnet.
    7. Salat: Kutt enden av hjertesalaten, og skyll bladene i kaldt vann. Finsnitt hjertesalaten, og kutt agurken i terninger. Bland salaten og agurken sammen i en serveringsskål, og topp med litt olivenolje, salt og pepper.