Gyoza-dumplings med salsicciadeig, reker, ingefær og vårløk servert med ris, søt chilisaus, hoisinsaus og rettichsalat
4.08 (137)
Under 50 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Gluten·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
Salsicciadeig
350 g
Ingefær
1/2 bit
Vårløk
1/2 pakke
Reker
1 pakke
Gyozapapir
1 pakke
Jasminris
150 g
Hjertesalat
1 stk
Rettich
1 stk
Koriander
1 bunt
Hoisinsaus
1 pakke
Søt chilisaus
1 pakke
Olje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt finhakket chili i salsicciadeigen for en mer spicy rett!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og riv ingefæren på et rivjern. Skyll og finhakk vårløken. Bland kjøttdeigen sammen med rekene, ingefæren, vårløken og 2 ss vann til en seig deig.
Fukt et kjøkkenhåndkle, og legg det på kjøkkenbenken. Fordel gyozadeigene utover håndkleet, åtte om gangen, og legg ca. 1 spiseskje fyll på den ene halvdelen av deigene. Fukt kantene på gyozadeigene, hele veien rundt. Brett halvdelen uten fyll over halvdelen med fyll, slik at gyozaene blir halvmåneformet, og press kantene sammen med fingrene. Lag 8-10 stk gyozaer per person.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Kutt enden av hjertesalaten, skyll bladene i kaldt vann, og grovhakk salatbladene. Skrell og kutt rettichen i tynne strimler. Bland salaten og rettichen sammen i en serveringsskål.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek gyozaene i ca. 1 minutt på hver side. Legg gyozaene på et stekebrett med kant. Hell ca. 2 dl vann i stekebrettet med gyozaene, og stek brettet i ovnen i 6-7 minutter.
Finhakk korianderen. Server gyozaene med rettichsalaten, korianderen, risen, hoisinsausen og den søte chilisausen.
Vel bekomme!