Kylling med eggestekt ris og grønnsaker, servert med søt chilisaus
3.94 (230)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- soyasaus
Jasminris
150 g
Søtpotet
1 stk
Gul løk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Vårløk
½ pakke
Skivet kyllingfilet
350 g
Grønne erter
125 g
Egg
2 stk
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Sweet chili-saus
1 beger
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 779 kcal
- Fett:
- 7 g
- Karbohydrater:
- 111 g
- Protein:
- 67 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek grønnsakene med litt finrevet ingefær for enda mer smak.
Tilbered risen som anvist på pakken, men kutt ned et par minutter av koketiden. Sil vannet av den ferdigkokte risen.
Skrell og kutt søtpoteten i små terninger. Skrell og finhakk løken og hvitløken, og skyll og kutt vårløken i skiver.
Varm opp en stor stekepanne eller wokpanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek søtpoteten og kyllingen i 3–4 minutter. Krydre med salt og pepper. Tilsett løken, hvitløken, vårløken og ertene det siste minuttet. Legg det hele over på et fat.
Varm opp stekepannen fra punkt 3 til høy varme, og ha i litt ny olje. Stek risen i 3–4 minutter, til den er gyllen. Lag en liten grop i risen, og knekk eggene oppi. Rør sammen eggene til det ligner eggerøre. Bland sammen risen, eggene, grønnsaksbuljongen og grønnsakene. Smak til med soyasaus, salt og pepper.
Server chilisausen til retten.
Vel bekomme!