Soyaglasert laks med frisk mango, bakt brokkoli og fullkornsris
40-50

Soyaglasert laks med frisk mango, bakt brokkoli og fullkornsris

Ingredienser

Allergener

    Basisvarer

    • salt
    • pepper
    • soyasaus
    • olivenolje
    • akasiehonning
    • olje

    Laksefilet
    300 g
    lime
    Lime
    1 stk
    fullkornsris
    Fullkornsris
    1 pose
    brokkoli
    Brokkoli
    1/2 stk
    kinesisk hvitløk
    Kinesisk hvitløk
    1/2 stk
    mango
    Mango
    1 stk
    ingefær
    Ingefær
    1/2 bit
    Salt
    Pepper
    Soyasaus
    2 ss
    Olivenolje
    Akasiehonning
    1 ts
    Olje
    Næringsinnhold per porsjon
    • Energi 0 kcal
    • Fett 0 g
    • Karbohydrater 0 g
    • Protein 0 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ha litt finhakket chili i marinaden for en mer spicy rett.

    1. Sett stekeovnen på 200 grader.
    2. Tilbered risen som anvist på pakken.
    3. Marinade: Skrell hvitløken og ingefæren. Press hvitløken og finhakk ingefæren, og bland det sammen med 1 ss olivenolje, 2 ss soyasaus og 1 ts akasiehonning i en bolle.
    4. Skjær fisken i porsjonsstykker. Legg fiskestykkene i marinaden, og la dem ligge og trekke til seg smakene frem til steking.
    5. Bakt brokkoli: Kutt brokkolien i mindre buketter. Skrell brokkolistilken, og kutt den i mindre biter. Fordel brokkolien i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i 15-20 minutter, eller til den har fått god farge.
    6. Frisk mango: Skrell mangoen, og kutt den i terninger. Skyll limen godt i kaldt vann, og finriv skallet (kun det grønne) med et rivjern. Bland limeskallet sammen med mangoen og litt limesaft i en skål.
    7. Ta laksen opp av marinaden (ta vare på resten av marinaden). Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek laksen i ca. 1 minutt på hver side. Ha laksestykkene over i en ildfast form, og stek dem ferdig i ovnen ved siden av brokkolien i 8-10 minutter.
    8. Soyaglace: Ha resten av marinaden, resten av saften fra limen og 0,5 dl vann i pannen du brukte til fisken, og kok opp. La soyaglacen småkoke i et par minutter til den tykner, og hell den over de ferdigstekte laksestykkene før servering.
    9. Næringsinnholdet er beregnet med ca. ½ dl ris (tørr), eller 100 gram (kokt), per person. Energiinnhold: 625 kcal Protein: 37 g. Karbohydrater: 55 g. Fett: 28 g. *Hvorav mettet fett: 5 g.