Ingredienser
2 pers
Allergener
Basisvarer
- salt
- pepper
- soyasaus
- olivenolje
- akasiehonning
- olje
Laksefilet
300 g
Lime
1 stk
Fullkornsris
1 pose
Brokkoli
1/2 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Mango
1 stk
Ingefær
1/2 bit
Salt
Pepper
Soyasaus
2 ss
Olivenolje
Akasiehonning
1 ts
Olje
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 0 kcal
- Fett 0 g
- Karbohydrater 0 g
- Protein 0 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt finhakket chili i marinaden for en mer spicy rett.
- Sett stekeovnen på 200 grader.
- Tilbered risen som anvist på pakken.
- Marinade: Skrell hvitløken og ingefæren. Press hvitløken og finhakk ingefæren, og bland det sammen med 1 ss olivenolje, 2 ss soyasaus og 1 ts akasiehonning i en bolle.
- Skjær fisken i porsjonsstykker. Legg fiskestykkene i marinaden, og la dem ligge og trekke til seg smakene frem til steking.
- Bakt brokkoli: Kutt brokkolien i mindre buketter. Skrell brokkolistilken, og kutt den i mindre biter. Fordel brokkolien i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i 15-20 minutter, eller til den har fått god farge.
- Frisk mango: Skrell mangoen, og kutt den i terninger. Skyll limen godt i kaldt vann, og finriv skallet (kun det grønne) med et rivjern. Bland limeskallet sammen med mangoen og litt limesaft i en skål.
- Ta laksen opp av marinaden (ta vare på resten av marinaden). Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek laksen i ca. 1 minutt på hver side. Ha laksestykkene over i en ildfast form, og stek dem ferdig i ovnen ved siden av brokkolien i 8-10 minutter.
- Soyaglace: Ha resten av marinaden, resten av saften fra limen og 0,5 dl vann i pannen du brukte til fisken, og kok opp. La soyaglacen småkoke i et par minutter til den tykner, og hell den over de ferdigstekte laksestykkene før servering.
- Næringsinnholdet er beregnet med ca. ½ dl ris (tørr), eller 100 gram (kokt), per person. Energiinnhold: 625 kcal Protein: 37 g. Karbohydrater: 55 g. Fett: 28 g. *Hvorav mettet fett: 5 g.