Soyaglasert laks med frisk mango, bakt brokkoli og fullkornsris

Soyaglasert laks med frisk mango, bakt brokkoli og fullkornsris

4.24 (186)
Under 50 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Salt
    • pepper
    • soyasaus
    • olivenolje
    • akasiehonning
    • olje
    Laksefilet
    300 g
    Lime
    1 stk
    Fullkornsris
    1 pose
    Brokkoli
    1/2 stk
    Kinesisk hvitløk
    1/2 stk
    Mango
    1 stk
    Ingefær
    1/2 bit
    Salt
    Pepper
    Soyasaus
    2 ss
    Olivenolje
    Akasiehonning
    1 ts
    Olje
    Næringsbergening (per porsjon)
    • Energi: N/A
    • Fett: N/A
    • Karbohydrater: N/A
    • Protein: N/A
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ha litt finhakket chili i marinaden for en mer spicy rett.

    Sett stekeovnen på 200 grader.
    Tilbered risen som anvist på pakken.
    Skrell hvitløken og ingefæren. Press hvitløken og finhakk ingefæren, og bland det sammen med 1 ss olivenolje, 2 ss soyasaus og 1 ts akasiehonning i en bolle.
    Skjær fisken i porsjonsstykker. Legg fiskestykkene i marinaden, og la dem ligge og trekke til seg smakene frem til steking.
    Kutt brokkolien i mindre buketter. Skrell brokkolistilken, og kutt den i mindre biter. Fordel brokkolien i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i 15-20 minutter, eller til den har fått god farge.
    Skrell mangoen, og kutt den i terninger. Skyll limen godt i kaldt vann, og finriv skallet (kun det grønne) med et rivjern. Bland limeskallet sammen med mangoen og litt limesaft i en skål.
    Ta laksen opp av marinaden (ta vare på resten av marinaden). Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek laksen i ca. 1 minutt på hver side. Ha laksestykkene over i en ildfast form, og stek dem ferdig i ovnen ved siden av brokkolien i 8-10 minutter.
    Ha resten av marinaden, resten av saften fra limen og 0,5 dl vann i pannen du brukte til fisken, og kok opp. La soyaglacen småkoke i et par minutter til den tykner, og hell den over de ferdigstekte laksestykkene før servering.
    625 kcal Protein: 37 g. Karbohydrater: 55 g. Fett: 28 g. *Hvorav mettet fett: 5 g.
    God middag!