
Burger med søtpotetfries, black pepper-glasert rødløk, hummus og grillet hjertesalat
4 (67)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Sulfitt·
- Bygg·
- Hvete·
- Rug·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Søtpoteter
2 stk
Maisstivelse
1 pakke
Plantebasert burger
240 g
Rødløk
1 stk
Black pepper-woksaus
1 pakke
Hjertesalat
1 stk
Grove hamburgerbrød
2 stk
Hummus
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 1010 kcal
- Fett:
- 39 g
- Karbohydrater:
- 127 g
- Protein:
- 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Skvis gjerne litt sitron over hjertesalaten etter at den er stekt!
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kutt søtpotetene i staver, og legg stavene i en bolle med kaldt vann i 5 minutter. Sil av vannet, tørk stavene, og ha dem i en brødpose. Tilsett litt olje, og bland godt sammen. Ha i maisstivelsen, salt og pepper, og rist godt. Fordel stavene utover et stekebrett med bakepapir. Pass på at det er litt mellomrom mellom hver bit, så de blir sprø. Stek dem i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Kutt hjertesalaten i to. Drypp over litt olivenolje, salt og pepper. Legg dem på stekebrettet sammen med søtpotetene når det gjenstår 5 minutter av steketiden, og stek alt ferdig sammen.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
Skrell rødløken, og kutt den i båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerene i omtrent 3–4 minutter på hver side. Tilsett rødløken og stek den i 3–5 minutter, til den blir blank. Vend black pepper-sausen inn med rødløken.
Sett sammen burgerne med hummusen i bunnen, og topp dem med den glaserte rødløken. Del hjertesalaten i to og ha dem i burgerne, eller server dem ved siden av, sammen med søtpotetfriesene.
Vel bekomme!