Burger med søtpotetfries, black pepper-glasert rødløk, hummus og grillet hjertesalat

Burger med søtpotetfries, black pepper-glasert rødløk, hummus og grillet hjertesalat

4 (67)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Bygg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Søtpoteter
2 stk
Maisstivelse
1 pakke
Plantebasert burger
240 g
Rødløk
1 stk
Black pepper-woksaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Bygg, Hvete)
Hjertesalat
1 stk
Grove hamburgerbrød
2 stk
(Soya, Bygg, Hvete, Rug)
Hummus
1 pakke
(Sesamfrø, Sulfitt)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
1010 kcal
Fett:
39 g
Karbohydrater:
127 g
Protein:
37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skvis gjerne litt sitron over hjertesalaten etter at den er stekt!

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Kutt søtpotetene i staver, og legg stavene i en bolle med kaldt vann i 5 minutter. Sil av vannet, tørk stavene, og ha dem i en brødpose. Tilsett litt olje, og bland godt sammen. Ha i maisstivelsen, salt og pepper, og rist godt. Fordel stavene utover et stekebrett med bakepapir. Pass på at det er litt mellomrom mellom hver bit, så de blir sprø. Stek dem i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. 
 Kutt hjertesalaten i to. Drypp over litt olivenolje, salt og pepper. Legg dem på stekebrettet sammen med søtpotetene når det gjenstår 5 minutter av steketiden, og stek alt ferdig sammen.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
 Skrell rødløken, og kutt den i båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerene i omtrent 3–4 minutter på hver side. Tilsett rødløken og stek den i 3–5 minutter, til den blir blank. Vend black pepper-sausen inn med rødløken. 
Sett sammen burgerne med hummusen i bunnen, og topp dem med den glaserte rødløken. Del hjertesalaten i to og ha dem i burgerne, eller server dem ved siden av, sammen med søtpotetfriesene. 
Vel bekomme!