
Chili con carne med salat, middagsris og rømmekolle
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Kjøttdeig
500 g
Gul løk
1 stk
Passata
1 flaske
Kidneybønner
1 boks
Three spice
1 pakke
Middagsris
250 g
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Rød chili
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Agurk
1 stk
Rømmekolle
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Finhakk resten av hvitløken, og bland den inn i rømmekollen. Smak til med salt og pepper.
Finhakk løken og ønsket mengde av chilien. Skrell og finhakk hvitløken.
Varm opp en kjele med litt olje til full varme. Stek kjøttdeigen i ca. 1 minutt på hver side, slik at det dannes en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen, tilsett løken, chilien, hvitløken og tacokrydderet, og stek videre i 2-3 minutter.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Sil vannet av kidneybønnene, og skyll bønnene i kaldt vann. Bland bønnene og passataen inn med kjøttdeigen, og la chili con carnen koke i 5-10 minutter.
Kutt enden av hjertesalaten, og skyll bladene i kaldt vann. Kutt salatbladene i grove biter, og kutt agurken i terninger. Bland salaten og agurken sammen i en serveringsskål.
Smak til chili con carnen med salt og pepper før servering, og server rømmekollen ved siden av.
Vel bekomme!