Buddha Bowl med golden mash, rødbete, avokado, spicy kikerter, bulgur og balsamicovinaigrette

Buddha Bowl med golden mash, rødbete, avokado, spicy kikerter, bulgur og balsamicovinaigrette

Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
En buddha-bowl er vegetarisk mat som serveres i en skål. Med krydrede kikerter, avokado og bulgur er dette en næringsrik og spennende rett.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Søtpoteter
2 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Karri
1 pakke
Olje
1 ss
Bulgur
125 g
(Hvete)
Kikerter
1 pakke
Chipotlemiks
1 pakke
Egg
2 stk
(Egg)
Rødbete
1 stk
Avokado
1 stk
Spinat
50 g
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
243 kcal
Fett:
17 g
Karbohydrater:
14 g
Protein:
7 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rødbeten kan deles i biter, kokes i lettsaltet vann og stekes raskt i smør sammen med spinaten.

Skrell søtpotetene og hvitløken. Kutt søtpotetene i biter og hvitløken i to, og kok søtpotetbitene og hvitløken i 10–15 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
Tilbered bulguren som anvist på pakken.
 Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Tilsett kikertene og chipotlemiksen, krydre med salt, og stek videre i omtrent 2 minutter. Legg kikertene over i en bolle. 
Ha litt ny olje i stekepannen, og senk temperaturen til middels varme. Stek eggene som speilegg i omtrent 3 minutter. Skrell og kutt rødbeten i tynne strimler. Del avokadoene i to, og fjern steinene. Ta ut avokadokjøttet med en skje, og kutt det i skiver. Skyll spinaten i kaldt vann. 
Sil vannet av søtpotetbitene og hvitløken, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 ss olje og 1 ts av karrien. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer av karrien.
 Fordel golden mashen, bulguren, de spicy kikertene og tilbehøret i to serveringsskåler, og drypp over balsamicovinaigretten.
Vel bekomme!