Hjemmelagde vårruller med kjøttdeig, mangosalat og søt chilisaus
40-45

Hjemmelagde vårruller med kjøttdeig, mangosalat og søt chilisaus

Ingredienser

Allergener
  • Gluten

Basisvarer

  • egg
  • olje
  • salt
  • pepper
  • olivenolje

Ingredienser

kjøttdeig
Kjøttdeig
500 g
Vårrullplater (Gluten)
1 pakke
gulrot
Gulrot
400 g
hodekål
Hodekål
1 bit
gul løk
Gul løk
1 stk
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
agurk
Agurk
1 stk
mango
Mango
1 stk
koriander
Koriander
1 bunt
chiliflak
Chiliflak
1 pakke
Sweet chili-saus
2 pakke
Egg
1 stk
Olje
Salt
Pepper
Olivenolje
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 0 kcal
  • Fett 0 g
  • Karbohydrater 0 g
  • Protein 0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Mat til overs? Vårrullene smaker fremdeles ypperlig etter en natt i kjøleskapet!

  1. Skrell gulrøttene, og riv dem, hodekålen og løken på et rivjern. Finhakk korianderen.
  2. Kjøtt- og grønnsaksfyll: Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Stek kjøttdeigen i ca. 1 minutt på hver side, slik at det dannes en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen, og stek videre i ca. 3 minutter. Tilsett løken, hodekålen og gulrøttene, og stek videre i et lite minutt. Smak til med korianderen, chiliflakesene og litt salt.
  3. Knekk egget i en skål, og pisk det sammen med en gaffel.
  4. Fordel vårrullplatene utover kjøkkenbenken. Ha 2-3 spiseskjeer kjøtt- og grønnsaksfyll i en diagonal stripe på hver plate. Pensle med litt egg i kantene, og rull den ene siden av deigen over fyllet. Brett inn den øverste og den nederste kanten, og rull vårrullen sammen.
  5. Varm opp en wokpanne eller en dyp stekepanne med ca. 2 dl olje til middels høy varme. Test med en bit av vårrullplatene, hvis den freser i pannen har oljen riktig temperatur. Stek ca. 4 vårruller av gangen i 2-3 minutter, eller til de er sprø og gyllenbrune. Snu dem jevnlig.
  6. Mangosalat: Kutt agurken i terninger, og skyll og kutt hjertesalaten i strimler. Skrell mangoen, fjern stenen, og kutt resten av mangoen i terninger. Bland grønnsakene sammen i en serveringsskål, og topp med litt olivenolje, salt og pepper.
  7. Server med den søte chilisausen.