Rosmarin- og hvitløksmarinert indrefilet av svin med fløtepoteter og rødbetesalat med appelsin, spinat og fetaost

Rosmarin- og hvitløksmarinert indrefilet av svin med fløtepoteter og rødbetesalat med appelsin, spinat og fetaost

4.39 (107)
Under 45 min
7 Ingredienser
Helstekt, saftig og urtemarinert indrefilet av svin og smakfull høstsalat med beter er hverdagsluksus på sitt beste.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Fløtepoteter
400 g
(Melk, Laktose)
Rødbeter
2 stk
Gul løk
1 stk
Appelsin
1 stk
Spinat
50 g
Fetaost
50 g
(Melk, Laktose)
Marinert indrefilet av svin
300 g
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
598 kcal
Fett:
27 g
Karbohydrater:
46 g
Protein:
44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk plasthansker, forkle og plastfjøl når du skreller og deler rødbetene, da de gir fra seg mye farge.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Ha fløtepotetene i en ildfast form. Stek fløtepotetene midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomvarme.  
 Skrell rødbetene og løken. Kutt rødbetene i båter, og løken i 2 cm tykke ringer. Skyll appelsinen, og finriv litt av appelsinskallet (kun det oransje) på et rivjern. Ha rødbetene og løken på et stekebrett med bakepapir, og bland inn det revne appelsinskallet, litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene nederst i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til rødbetene er gjennomstekte. Snu på rødbetene en gang i løpet av steketiden.   
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet raskt på alle sider, til det har en jevn stekeskorpe. Når det gjenstår omtrent 15 minutter av steketiden til rødbetene, legger du kjøttet på stekebrettet sammen med rødbetene. Bruk steketermometer hvis du har, kjøttet skal ha en temperatur på 68 grader. La kjøttet hvile i 2–3 minutter før du skjærer det i 4 skiver. 
 Skrell appelsinen, og kutt appelsinkjøttet i terninger. Skyll spinaten i kaldt vann. Bland spinaten og appelsinbitene inn med de ferdigstekte rødbetene. Fordel rødbete- og appelsinsalaten på tallerkener, og smuldre over fetaosten.
Vel bekomme!