Julepølse og medisterkaker med poteter, rødkål, kokte grønnsaker og brun saus

Julepølse og medisterkaker med poteter, rødkål, kokte grønnsaker og brun saus

Ny oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Hvetemel
    • olje
    • pepper
    • salt
    • smør
    Julepølse
    2 pakke
    Medisterkaker
    2 pakke
    Poteter
    700 g
    Rødkål
    1 pakke
    Smør
    Hvetemel
    2 ss
    Oksebuljong
    1 pakke
    Blomkål
    1 stk
    Gulrot
    200 g
    Salt
    Pepper
    Olje
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ha litt julekrydder, som for eksempel kanel og nellik, i rødkålen for ekstra julestemning!

    Kok potetene i ca. 20 minutter, eller til de er møre. Ha godt med vann i kjelen, slik at det er plass til gulrøtter og blomkål i punkt 4.
    Varm opp en kjele til middels høy varme. Ha i 2 ss smør, og stek smøret til det er lyst nøttebrunt. Rør inn 2 ss hvetemel og oksebuljongen, og stek videre til blandingen er nøttebrun igjen. Spe på med 4 dl vann, litt og litt, mens du rører. Gi sausen et oppkok, og la den småkoke på lav varme frem til resten av retten er ferdig. Smak til med salt og pepper før servering.
    Varm opp rødkålen i en kjele på middels varme under omrøring.
    Del blomkålen i mindre buketter, og skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Kok grønnsakene i vannet sammen med potetene de siste 4 minuttene av potetenes koketid.
    Lag må snitt i overflaten på julepølsene med en kniv. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek julepølsene og medisterkakene i ca 5-7 minutter, eller til de er gjennomvarme. Snu dem jevnlig.
    Vel bekomme!