Julepølse og medisterkaker med poteter, rødkål, kokte grønnsaker og brun saus
Ny oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
Julepølse
2 pakke
Medisterkaker
2 pakke
Poteter
700 g
Rødkål
1 pakke
Smør
Hvetemel
2 ss
Oksebuljong
1 pakke
Blomkål
1 stk
Gulrot
200 g
Salt
Pepper
Olje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt julekrydder, som for eksempel kanel og nellik, i rødkålen for ekstra julestemning!
Kok potetene i ca. 20 minutter, eller til de er møre. Ha godt med vann i kjelen, slik at det er plass til gulrøtter og blomkål i punkt 4.
Varm opp en kjele til middels høy varme. Ha i 2 ss smør, og stek smøret til det er lyst nøttebrunt. Rør inn 2 ss hvetemel og oksebuljongen, og stek videre til blandingen er nøttebrun igjen. Spe på med 4 dl vann, litt og litt, mens du rører. Gi sausen et oppkok, og la den småkoke på lav varme frem til resten av retten er ferdig. Smak til med salt og pepper før servering.
Varm opp rødkålen i en kjele på middels varme under omrøring.
Del blomkålen i mindre buketter, og skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Kok grønnsakene i vannet sammen med potetene de siste 4 minuttene av potetenes koketid.
Lag må snitt i overflaten på julepølsene med en kniv. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek julepølsene og medisterkakene i ca 5-7 minutter, eller til de er gjennomvarme. Snu dem jevnlig.
Vel bekomme!