
Kjøttboller med ovnsbakte grønnsaker, potetmos og brun saus
Ny oppskrift
Under 40 min
6 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Kjøttboller med grønnsaker
2 pakke
Mandelpoteter
700 g
Brokkoli
1 stk
Gulrot
400 g
Salt
Pepper
Smør
2 ss
Lettmelk
2 dl
Vann
Olje
Brun saus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt malt muskatnøtt i potetmosen for ekstra smak.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell ca 700 g mandelpoteter. Kok potetene i ca 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt ca 400 g gulrot i grove biter, og del 1 stk brokkoli i mindre buketter. Skrell brokkolistilken, og kutt den i mindre biter. Ha grønnsakene i en stor ildfast form eller på et stekebrett, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20-25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Varm opp 1 pk brun saus i en kjele på middels varme.
Stek 2 pk kjøttboller m/grønnsaker på stekebrettet eller i den ildfaste formen med grønnsakene når det er ca 10 minutter igjen av grønnsakenes steketid.
Hell vannet av potetene, og mos dem sammen med 2 ss smør. Spe på med 2 dl lettmelk, litt og litt, under omrøring, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!