Steamed buns med strimler av flatbiff og grønnsaker i hoisinsaus

Steamed buns med strimler av flatbiff og grønnsaker i hoisinsaus

Ny oppskrift
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Gluten
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Soya
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • soyasaus
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Agurk
1 stk
Stangselleri
½ pakke
(Selleri)
Kuttet kinakål
400 g
Flatbiff i strimler
500 g
Flatbiff i strimler
200 g
Hoisinsaus
2 pakke
(Soya, Sesamfrø)
Lime
2 stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Soyasaus
5 ss
Steamed buns
3 pakke
(Gluten, Peanøtter, Nøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
184 kcal
Fett:
3 g
Karbohydrater:
9 g
Protein:
30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ikke har en sil, kan du bruke aluminiumsfolie. Krøll sammen folien, legg den i bunnen av kjelen, og hell over vann.

 Skrell gulrøttene og rødløken. Kutt gulrøttene, agurken og stangsellerien i strimler, bruk gjerne en mandolin hvis du har det. Finhakk rødløken. Legg kinakålen og resten av grønnsakene på en tallerken. 
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i to omganger i 2–3 minutter, til det har fått en jevn stekeskorpe. Ha i hoisinsausen, 5 ss soyasaus, saften fra limene og sesamfrøene, og kok opp.
Kok opp litt vann i en kjele, og legg i en sil. Bruk gjerne en dampkjele, bambusdamper eller fiskekjele. Vannet skal ikke nå opp til silen. Legg bunsene i silen, og legg lokk på kjelen. Damp brødene i 3–4 minutter, til de har blåst seg opp og er gjennomstekte. Legg brødene over på en tallerken, og dekk tallerkenen med et kjøkkenhåndkle slik at bunsene holder seg varme frem til servering. 
Fyll bunsene med grønnsaksstrimlene, flatbiffen og hoisinsausen.
Vel bekomme!