Stekt servelat med brokkoli, potetmos, brunet løk og honningsennep (inneholder svin)
Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Sennep
Basisvarer:
- Akasiehonning
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Brokkoli
1 stk
Gressløk
1 pakke
Grov sennep
1 glass
Lys sennep
1 glass
Gul løk
2 stk
Mandelpoteter
700 g
Servelat
1 stk
Akasiehonning
2 ss
Melk
2 1/2 dl
Olje
Salt
Pepper
Smør
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Honningsennepen kan du enkelt lage dine egne variasjoner av. Prøv deg frem med urter, pepper, rømme, majones eller sitron - eller bruk dine egne favorittsmaker!
Skrell ca 700 g mandelpoteter. Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er møre. Ha godt med vann i kjelen, slik at det er plass til brokkolien i punkt 3.
Fjern bunnen av stilken på 1 stk brokkoli, og kutt brokkolien i fire like store biter. Kutt 2 stk gul løk i strimler.
Kok brokkolien i kjelen med potetene de siste ca 5-7 minuttene av potetenes koketid.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels varme. Stek løken i 4-5 minutter, til den er myk og har blitt brun i fargen. Legg løken til side i en skål.
Ha litt ny olje i den samme stekepannen, og varm den opp igjen til middels høy varme. Skjær ca 700 g servelat i skiver, og stek servelatskivene i 3-4 minutter på hver side. Ha løken tilbake i stekepannen det siste minuttet av steketiden, så den holder seg varm frem til servering.
Hell vannet av potetene og brokkolien, og legg brokkolien til side i en serveringsskål. Mos potetene med en stapper, og spe på med 2 1/2 dl melk, litt og litt, til potetmosen har ønsket konsistens. Finhakk 1 pk gressløk, og vend gressløken inn i potetmosen. Smak til med salt, pepper og smør rett før servering.
Bland 1 glass lys sennep, 1 glass grov sennep og 2 ss akasiehonning sammen i en skål, og server til retten.
Vel bekomme!