Kokt lyr med småpoteter, råkostsalat og eggesmør

Kokt lyr med småpoteter, råkostsalat og eggesmør

3.44 (135)
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Salt
  • smør
Småpoteter
300 g
Gulrøtter
2 stk
Grønt eple
1 stk
Sitron
1 stk
Lyrfilet
375 g
(Fisk)
Egg
2 stk
(Egg)
Smør
3 ss
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
201 kcal
Fett:
5 g
Karbohydrater:
3 g
Protein:
36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også ovnsbake potetene. Vend litt olje, salt og pepper sammen med potetene og stek dem på 230 grader i omtrent 15 minutter!

Kok opp en kjele med lettsaltet vann til fisken i punkt 5.
Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
Kok eggene i omtrent 9 minutter. Avkjøl de ferdigkokte eggene i kaldt vann og skrell dem. 
Skrell gulrøttene og eplet. Riv dem på den grove siden av et rivjern, og bland det sammen i en serveringsskål. Smak til med saft fra 1/3 av sitronen.
La fisken trekke i kjelen fra punkt 1 i 8–10 minutter. Den er ferdig når den lett flaker seg. Vannet skal helst ikke koke, men være rett under kokepunktet. 
Grovhakk eggene. Smelt 3 ss smør i kjelen du kokte egget i, og vend inn eggebitene og saft fra 1/3 av sitronen. 
Kutt resten av sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
Vel bekomme!