Lettsaltet torsk med kokte poteter, råkostsalat og eggesmør

Lettsaltet torsk med kokte poteter, råkostsalat og eggesmør

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
  • smør
Poteter
1000 g
Egg
2 stk
(Egg)
Dill
1 bunt
Smør
150 g
Lettsaltet torskefilet
1000 g
(Fisk)
Gulrøtter
600 g
Grønt eple
1 stk
Sitron
½–1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
276 kcal
Fett:
1 g
Karbohydrater:
34 g
Protein:
34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok gulrøttene i lettsaltet vann i omtrent 6 minutter, om du heller foretrekker det.

Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Kok opp 1½ liter vann til torsken i punkt 3.
 Kok eggene i 8–10 minutter. Skyll eggene i kaldt vann, skrell og kutt dem i terninger. Skyll, tørk og finhakk dillen. Smelt 150 g smør i en kjele. Vend inn eggene og dillen før servering. Smak til med grovkvernet pepper. 
 Skyll fisken, og legg den i det varme vannet fra punkt 1. La fisken trekke under lokk i 8–10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Ta fisken ut av kjelen, og la den renne av seg. Fjern skinnet før servering.
Skrell gulrøttene, og grovriv dem og eplet på et rivjern. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.
Vel bekomme!