Lettsaltet torsk med ertepuré, ovnsbakte gulrøtter og timian

Lettsaltet torsk med ertepuré, ovnsbakte gulrøtter og timian

4.13 (101)
Under 20 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
400 g
Gulrøtter
2 stk
Lettsaltet torskefilet
375 g
(Fisk)
Grønne erter
125 g
Timian
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
149 kcal
Fett:
0 g
Karbohydrater:
33 g
Protein:
4 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til ertepuréen med litt fløte!

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er møre.
Del potetene i to, og kok dem i en kjele med lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Sett en kjele med omtrent 1 liter vann på kok. La fisken trekke i kjelen i 8–10 minutter, eller til den flaker seg. Vannet skal helst ikke koke, men være rett under kokepunktet.  
 Kok ertene i omtrent 2 minutter, hell av vannet, og kjør ertene til en puré med en stavmikser. Bland inn 1 ss smør og litt salt og pepper. 
Topp retten med timianbladene ved servering. 
Vel bekomme!