Lettsaltet torsk med ertepuré, ovnsbakte gulrøtter og timian
4.13 (101)
Under 20 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
400 g
Gulrøtter
2 stk
Lettsaltet torskefilet
375 g
Grønne erter
125 g
Timian
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 149 kcal
- Fett:
- 0 g
- Karbohydrater:
- 33 g
- Protein:
- 4 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til ertepuréen med litt fløte!
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er møre.
Del potetene i to, og kok dem i en kjele med lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Sett en kjele med omtrent 1 liter vann på kok. La fisken trekke i kjelen i 8–10 minutter, eller til den flaker seg. Vannet skal helst ikke koke, men være rett under kokepunktet.
Kok ertene i omtrent 2 minutter, hell av vannet, og kjør ertene til en puré med en stavmikser. Bland inn 1 ss smør og litt salt og pepper.
Topp retten med timianbladene ved servering.
Vel bekomme!