Biff Stroganoff med grønnsaker og potetmos
Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Melk
Basisvarer:
- Laktosefri melk
- laktosefritt smør
- olje
- pepper
- salt
- vann
Mandelpoteter
400 g
Laktosefri melk
1 dl
Laktosefritt smør
1 ss
Sjalottløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Rød paprika
½ stk
Flatbiff i strimler
300 g
Tomatpuré
1 pakke
Laktosefri crème fraîche
150 g
Oksebuljong
1 pakke
Vann
3 dl
Brokkoli
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 868 kcal
- Fett:
- 56 g
- Karbohydrater:
- 48 g
- Protein:
- 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek kjøttet i to omganger, så unngår du at det blir for mye kjøtt i pannen og at kjøttet blir kokt i stedet for stekt.
Skrell potetene om ønskelig, og kok dem i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og finhakk løken. Skrell gulroten. Kutt paprikaen og gulroten i terninger.
Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i ca. 2 minutter. Krydre med salt og pepper. Legg kjøttet til side på en tallerken.
Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, paprikaen og gulroten i 2–3 minutter. Tilsett tomatpuréen og stek videre i ca. 1 minutt. Ha i den laktosefrie crème fraîchen, oksebuljongen, kjøttet og 3 dl vann, og kok opp. La stroganoffen koke i 4–5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Kok opp ca. 5 dl vann i en kjele. Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i skiver. Kok brokkolien i vannet i ca. 2 minutter.
Hell vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen i et lite minutt. Mos potetene sammen med 1 ss laktosefritt smør, og spe på med 1 dl laktosefri melk, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Fun fact! Biff Stroganoff er en russisk matrett som har blitt populær over hele verden. Det finnes utallige historier om hvordan retten oppsto og hvem som lagde den først, men den morsomste historien er kanskje den som sier at retten er oppkalt etter Stroganoff, en greve som var tannløs på sine eldre dager og derfor måtte spise kjøttet oppskåret i strimler.
Vel bekomme!