Ørret med ovnsbakte poteter og brokkoli, frisk agurksalat og tzatziki
Ny oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- sukker
Agurk
1 stk
Lettrømme
0,5 pakke
Brokkoli
1 stk
Mandelpoteter
700 g
Ørretfilet
600 g
Sitron
0,5 stk
Tzatzikikrydder
1 pakke
Olje
Pepper
Salt
Sukker
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt smør i pannen med fisken, og bruk en spiseskje til å øse det smeltede smøret over den mens den steker. Dette gir en ekstra god smak!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt ca 700 g mandelpoteter i båter, og del 1 stk brokkoli i mindre buketter. Ha potetene og brokkolien på et stekebrett, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek i ovnen i ca 20 minutter, eller til brokkolien og potetene er møre.
Kutt 2/3 stk agurk i tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin. Ha agurkskivene i en serveringsskål, og vend inn 1 ts sukker og litt av saften fra 1/2 stk sitron.
Riv 1/3 stk agurk på et rivjern. Bland agurken, 1/2 boks lettrømme og 1 pk tzatzikikrydder sammen i en serveringsskål.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek ca 600 g ørretfilet i 3-4 minutter på hver side, eller til fisken er gjennomstekt.
Vel bekomme!