Ørret med ovnsbakte poteter og brokkoli, frisk agurksalat og tzatziki

Ørret med ovnsbakte poteter og brokkoli, frisk agurksalat og tzatziki

Ny oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olje
    • pepper
    • salt
    • sukker
    Agurk
    1 stk
    Lettrømme
    0,5 pakke
    Brokkoli
    1 stk
    Mandelpoteter
    700 g
    Ørretfilet
    600 g
    Sitron
    0,5 stk
    Tzatzikikrydder
    1 pakke
    Olje
    Pepper
    Salt
    Sukker
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ha litt smør i pannen med fisken, og bruk en spiseskje til å øse det smeltede smøret over den mens den steker. Dette gir en ekstra god smak!

    Sett stekeovnen på 220 grader.
    Kutt ca 700 g mandelpoteter i båter, og del 1 stk brokkoli i mindre buketter. Ha potetene og brokkolien på et stekebrett, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek i ovnen i ca 20 minutter, eller til brokkolien og potetene er møre.
    Kutt 2/3 stk agurk i tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin. Ha agurkskivene i en serveringsskål, og vend inn 1 ts sukker og litt av saften fra 1/2 stk sitron.
    Riv 1/3 stk agurk på et rivjern. Bland agurken, 1/2 boks lettrømme og 1 pk tzatzikikrydder sammen i en serveringsskål.
    Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek ca 600 g ørretfilet i 3-4 minutter på hver side, eller til fisken er gjennomstekt.
    Vel bekomme!