Røkt torsk med poteter, ertepuré, ovnsbakte gulrøtter og timian
Ny oppskrift
Under 20 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Småpoteter
300 g
Gulrøtter
2 stk
Røkt torsk med skinn
375 g
Erter
125 g
Timian
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 164 kcal
- Fett:
- 1 g
- Karbohydrater:
- 5 g
- Protein:
- 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til ertepuréen med litt fløte.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell gulrøttene og kutt dem i grove biter. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 15–20 minutter, eller til gulrøttene er gjennomstekte.
Kok småpotetene i en kjele med lettsaltet vann i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Sett en kjele med ca. 1 liter vann på kok. La fisken trekke i kjelen i 8–10 minutter, eller til den flaker seg. Vannet skal helst ikke koke, men være rett under kokepunktet. Trekk av skinnet før servering.
Smelt 3 ss smør i en kjele, og øs smøret over fisken ved servering.
Kok ertene i ca. 2 minutter, hell av vannet, og kjør ertene til en puré med en stavmikser. Tilsett 1 ss smør og litt salt og pepper.
Topp retten med timianen ved servering.
Fun fact! I gamle dager fantes det overtro knyttet til erter og erteplanter. Man trodde blant annet at hvis man gned på en vorte med en ert, for så å begrave erten i jorda, ville vorten forsvinne når erten råtnet.
Vel bekomme!