Røkt torsk med poteter, ertepuré, ovnsbakte gulrøtter og timian

Røkt torsk med poteter, ertepuré, ovnsbakte gulrøtter og timian

Ny oppskrift
Under 20 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Småpoteter
300 g
Gulrøtter
2 stk
Røkt torsk med skinn
375 g
(Fisk)
Erter
125 g
Timian
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
164 kcal
Fett:
1 g
Karbohydrater:
5 g
Protein:
34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til ertepuréen med litt fløte.

Sett stekeovnen på 220 grader.
 Skrell gulrøttene og kutt dem i grove biter. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 15–20 minutter, eller til gulrøttene er gjennomstekte.
Kok småpotetene i en kjele med lettsaltet vann i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Sett en kjele med ca. 1 liter vann på kok. La fisken trekke i kjelen i 8–10 minutter, eller til den flaker seg. Vannet skal helst ikke koke, men være rett under kokepunktet. Trekk av skinnet før servering. 
Smelt 3 ss smør i en kjele, og øs smøret over fisken ved servering.
 Kok ertene i ca. 2 minutter, hell av vannet, og kjør ertene til en puré med en stavmikser. Tilsett 1 ss smør og litt salt og pepper. 
Topp retten med timianen ved servering. 
Fun fact! I gamle dager fantes det overtro knyttet til erter og erteplanter. Man trodde blant annet at hvis man gned på en vorte med en ert, for så å begrave erten i jorda, ville vorten forsvinne når erten råtnet.
Vel bekomme!