Jegergryte med grønnsaker, kjøttdeig og potetmos

Jegergryte med grønnsaker, kjøttdeig og potetmos

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Laktosefri melk
  • laktosefritt smør
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Mandelpoteter
400 g
Laktosefritt smør
1 ss
Laktosefri melk
1 dl
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Kjøttdeig
350 g
Laktosefri crème fraîche
150 g
(Melk)
Urtemiks
1 pakke
(Sulfitt)
Maisstivelse
½ pakke
Oksebuljong
1 pakke
Gressløk
1 bunt
Vann
3 dl
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1064 kcal
Fett:
78 g
Karbohydrater:
50 g
Protein:
42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server retten med tyttebær!

Skrell potetene om ønskelig, og kok dem i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og finhakk løken. Skrell gulrøttene, og kutt dem i skiver.
Varm opp en stor stekepanne eller en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i 3–4 minutter og legg den over på en tallerken. Stek grønnsakene fra punkt 2 i fettet fra kjøttdeigen i 2–3 minutter. Ha kjøttet tilbake i pannen. Rør ut urtemiksen, maisstivelsen og oksebuljongen i 3 dl vann og ha det i gryten. Tilsett den laktosefrie crème fraîchen, og kok opp. La det hele småkoke i 3–4 minutter. Smak til med pepper og eventuelt litt salt. 
 Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen i et lite minutt. Mos potetene sammen med 1 ss laktosefritt smør, og spe på med 1 dl laktosefri melk, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. 
Finhakk gressløken, og server den til retten. 
Vel bekomme!