Jegergryte med grønnsaker, kjøttdeig og potetmos
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Laktosefri melk
- laktosefritt smør
- olje
- pepper
- salt
- vann
Mandelpoteter
400 g
Laktosefritt smør
1 ss
Laktosefri melk
1 dl
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Kjøttdeig
350 g
Laktosefri crème fraîche
150 g
Urtemiks
1 pakke
Maisstivelse
½ pakke
Oksebuljong
1 pakke
Gressløk
1 bunt
Vann
3 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1064 kcal
- Fett:
- 78 g
- Karbohydrater:
- 50 g
- Protein:
- 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server retten med tyttebær!
Skrell potetene om ønskelig, og kok dem i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og finhakk løken. Skrell gulrøttene, og kutt dem i skiver.
Varm opp en stor stekepanne eller en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i 3–4 minutter og legg den over på en tallerken. Stek grønnsakene fra punkt 2 i fettet fra kjøttdeigen i 2–3 minutter. Ha kjøttet tilbake i pannen. Rør ut urtemiksen, maisstivelsen og oksebuljongen i 3 dl vann og ha det i gryten. Tilsett den laktosefrie crème fraîchen, og kok opp. La det hele småkoke i 3–4 minutter. Smak til med pepper og eventuelt litt salt.
Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen i et lite minutt. Mos potetene sammen med 1 ss laktosefritt smør, og spe på med 1 dl laktosefri melk, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Finhakk gressløken, og server den til retten.
Vel bekomme!