Pasta carbonara med skinke, bacon, erter og Grana Padano
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Gul løk
1 stk
Strimlet kokt skinke
200 g
Bacon
150 g
Finrevet blomkål
200 g
Grønne erter
250 g
Fullkornslinguine
400 g
Grana Padano
1 stk
Egg
2 stk
Lett crème fraîche
300 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 565 kcal
- Fett:
- 19 g
- Karbohydrater:
- 77 g
- Protein:
- 22 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Eggehviten som blir igjen kan brukes i bakst, omelett eller eggerøre! Hvis eggehviten oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet, holder den i opptil tre uker.
Finn frem alle ingrediensene og basisvarene. Basisvarene er ingrediensene i grønn skrift, og følger ikke med i kassen. Finn også frem en mellomstor kjele, et skjærebrett, en kniv, et rivjern, en liten serveringsskål, en stekepanne, en stekespade, en skål, en spiseskje, et desilitermål, en sil, og en sleiv.
Kok pastaen som beskrevet på pakken, i den mellomstore kjelen.
Skrell og finhakk løken. Riv Grana Padano-osten på et rivjern, og ha det i den lille serveringsskålen.
Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek skinken, baconet og løken i 3–4 minutter, til løken er blank. Tilsett den finrevne blomkålen og ertene, og stek videre i ca. 1 minutt. Beveg på innholdet i stekepannen med stekespaden mens det steker. Krydre med salt og pepper.
Knekk to egg, og skill eggehvitene og eggeplommene fra hverandre, ha eggeplommene i skålen. Bruk skjeen og bland crème fraîchen og grønnsaksbuljongen sammen med eggeplommene.
Hell ca. 1 dl av pastavannet over i desilitermålet. Sil resten av vannet av den ferdigkokte pastaen. Sett kjelen tilbake på middels varme. Bland skinkeblandingen, carbonarasausen og pastavannet i desilitermålet inn i pastaen med sleiven.
Server Grana padano-osten til retten.
Vel bekomme!