
Tempurapanert fisk med chiliwokkede grønnsaker og curry- og mangodressing
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Tempurafisk
600 g
Rødløk
1 stk
Kinakål og grønne bønner
400 g
Sesam- og sweet chillisaus
1 stk
Curry- og mangodressing
1 pakke
Jasminris
250 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 147 kcal
- Fett:
- 8 g
- Karbohydrater:
- 13 g
- Protein:
- 6 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek tempurafisken i en stekepanne med litt olje og smør i 2–3 minutter på hver side!
Sett stekeovnen på 225 grader. Bruk gjerne varmluftsfunksjonen om du har.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Fordel fisken på et stekebrett med bakepapir, og stek brettet i ovnen i 8–10 minutter, eller til fisken er gjennomvarm.
Skrell løken, og del den i båter. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 1–2 minutter, tilsett kinakålen og de grønne bønnene, og la det hele steke i 2–3 minutter til. Vend inn sausen når det gjenstår ca. 1 minutt av grønnsakenes steketid. Smak til med salt og pepper.
Server mango- og currydressingen til retten.
Fun fact! Tempura er i det japanske kjøkkenet grønnsaker og sjømat som er panert og frityrstekt i olje. Teknikken ble introdusert i Japan på 1500-tallet av portugisiske katolske misjonærer. Navnet «tempura» kommer sannsynligvis fra misjonærenes betegnelse på fasten «tempora», der man ikke fikk spise retter med kjøtt. どういたしまして!
Vel bekomme!