
Pankopanert kyllingbryst med pannestekt brokkoli og rødkål, servert med honning- og urterømme
Ny oppskrift
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
400 g
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Kyllingbryst med skinn
420 g
Panko
1 pakke
Potetkrydder
1 pakke
Lime
1 stk
Smør
2 ss
Brokkoli
1 stk
Rødkål
300 g
Kruspersille
1 bunt
Lettrømme
150 g
Honning
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek kyllingen med steketermometer, til kjernetemperaturen er på 65 grader. La kjøttet hvile til temperaturen er 68–70 grader.
Sett stekeovnen på 200 grader. Bruk gjerne varmluftsfunksjonen om du har. Ta ut litt smør fra kjøleskapet.
Skrell gulrøttene, hvitløken og rødløken. Kutt potetene og rødløken i båter, og gulrøttene i staver. Grovhakk hvitløken. Fordel gulrøttene, potetene, rødløken og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 25–30 minutter, eller til grønnsakene er gjennomstekte.
Trekk skinnet av kyllingbrystene, og krydre kyllingen med salt og pepper. Bland sammen smøret, pankoen og potetkrydderet i en skål. Dekk kyllingbrystene med pankoblandingen. Legg kyllingbrystene på stekebrettet sammen med grønnsakene de siste 20 minuttene av grønnsakenes steketid. La kyllingbrystene hvile i ca. 5 minutter, og kutt dem i skiver ved servering.
Kutt brokkolien i buketter, skrell og kutt stilken i biter. Kutt rødkålen i strimler. Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien i 3–4 minutter. Tilsett rødkålen, og stek videre i 2–3 minutter. Ha i 1 ss smør mot slutten av steketiden, og krydre med salt og pepper.
Finhakk kruspersillen, og bland den sammen med lettrømmen og honningen. Smak til med salt og pepper.
Kutt limen i båter og server den ved siden av retten.
Vel bekomme!